Dimitrios Stamatialis wordt voorzitter werkgroep ’bioartificiële organen’

Hoogleraar Dimitrios Stamatialis van de Universiteit Twente is benoemd tot voorzitter van de werkgroep 'bioartificiële organen' van de European Society for Artificial Organs (ESAO).

Trefwoorden: #bioartificiële organen, #Dimitrios Stamatialis, #ESAO, #European Society for Artificial Organs, #Universiteit Twente

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.NL - Het doel van deze werkgroep is het stimuleren van onderzoek door onderzoekers met elkaar in contact te brengen en door samenwerkingsverbanden en gezamenlijke wetenschappelijke activiteiten op te zetten.

De ESAO, die in 1974 werd opgericht, coördineert onderzoek in Europa op het gebied van kunstmatige organen en vertegenwoordigt samen met de betrokken wetenschappelijke instellingen het onderzoek op dit terrein. De organisatie telt meer dan 400 leden.

Dimitrios Stamatialis werkt als hoogleraar bij de faculteit Biomaterials Science and Technology aan het MIRA-instituut van de Universiteit Twente. Hij ontwikkelt verbeterde therapieën om een breder scala aan gifstoffen uit het bloed te verwijderen.

Het doel is om de dialysetechnieken te verbeteren, wat kan resulteren in de ontwikkeling van een draagbare nier of zelfs een implanteerbare kunstnier.


(bron en foto: Universiteit Twente)