Vlaamse Regering en FEVIA sluiten nieuwe collectieve gezondheidsovereenkomst

De Vlaamse Regering keurde daarom een nieuwe collectieve gezondheids-overeenkomst (CGO) met FEVIA Vlaanderen (Federatie Voedingsindustrie) goed.

Trefwoorden: #collectieve gezondheidsovereenkomst, #FEVIA, #Vlaamse Regering, #voeding

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Eén op drie mensen op deze wereld heeft overgewicht, één op tien is zwaarlijvig. Vlaanderen houdt zich op de wereldkaart van het obesitasvoorkomen staande, maar het kan beter.

Bij niet minder dan 48% van de Vlaamse volwassenen is het gewicht in functie van de lengte te hoog: 35% valt in de categorie overgewicht, terwijl 13% als zwaarlijvig omschreven kan worden (2013, WIV, Gezondheidsenquête).

Nadia Lapage, secretaris-generaal van FEVIA Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse voedingsindustrie: “Obesitas en overgewicht zijn een reëel probleem met tal van oorzaken. De samenwerking met de Vlaamse regering is voor de voedingsindustrie dan ook cruciaal.”

Wereldwijd schat de WHO het aantal vermijdbare sterftes door fysieke inactiviteit op 1,9 miljoen mensen. Een gezonde voeding en voldoende beweging worden door de WHO aanbevolen in de strijd tegen overgewicht, obesitas en gerelateerde chronische aandoeningen.

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: ‘In de strijd tegen overgewicht hebben we het engagement van iedereen nodig. Ik ben verheugd dat ook de koepel van Vlaamse voedingsbedrijven, zich mee engageert om de Vlaming de weg te wijzen naar een gezond voedingspatroon en op die manier zijn steentje bijdraagt aan de gezondheid van de Vlaming.’

Vandaar het belang van deze collectieve gezondheidsovereenkomst waarbij FEVIA Vlaanderen zich opnieuw engageert, voor een looptijd van 18 maanden, om toekomstige acties van de voedingsindustrie af te stemmen op het beleid van de Vlaamse Regering.

Deze overeenkomst kadert ook in de vernieuwing van de aflopende gezondheidsdoelstellingen die besproken zullen worden tijdens de gezondheidsconferentie die zal plaatsvinden op 16 en 17 december 2016.