Peter Schokker van Koninklijke Vezet is Maintenance Manager van 2016

Peter Schokker is het komende jaar Boegbeeld van de Nederlandse Onderhoudsmarkt, die een omvang heeft van 4% van het BBP en waar zo’n 300.000 onderhouds­professionals werkzaam zijn.

Trefwoorden: #maintenance, #maintenance manager, #Maintenance Manager van het jaar, #NVDO, #onderhoud

Lees verder

Nieuws

( Foto: NVDO )

ENGINEERINGNET.NL - Vezet is een van de grootste groenten- en fruitverwerkingsbedrijven van Europa en is marktleider op het gebied van vers gesneden groente en fruit.

Het bedrijf mag zich inmiddels Koninklijk noemen en kent een rijke historie. De ontwikkeling van het verse assortiment wordt door het bedrijf in de jaren ‘70 actief opgepakt.

Dat daar een uitstekende onderhoudsorganisatie voor nodig is, is evident en daar zorgt de kersverse Maintenance Manager van het Jaar 2016, Peter Schokker, uitstekend voor.

Maintenance is niet altijd makkelijk te plannen bij een groenteverwerkingsbedrijf. Wat consumenten gaan eten is in grote lijnen te voorspellen, maar wijkt soms significant af van de voorspelling.

Gepland onderhoud kan in zo’n geval dan niet doorgaan. Maintenance Manager Peter Schokker houdt van die dynamiek binnen het productiebedrijf en ziet altijd kansen om te verbeteren!

Schokker, moet met zijn Technische Dienst altijd flexibel zijn. De vraag uit de markt is steeds groter geworden waardoor de machines een hogere bezettingsgraad hebben gekregen. En dan wordt het lastiger stilstanden in te plannen, want die komen eigenlijk altijd ongelegen.

Daarom wordt een omslag gemaakt in het onderhoud en voor de preventieve werkzaamheden wordt steeds vaker gebruik gemaakt van kortere stops.

Schokker werd verkozen vanwege zijn vermogen tot succesvolle dialoog met Productie, zijn voorbeeld als het gaat om veilig gedrag, de integratie met Engineering en het overzicht dat hij heeft en de structuur die hij geeft van reactief naar proactief Maintenance.


De Verkiezing van de Maintenance Manager van het Jaar is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO),