VDL ontwikkelt personencapsules voor New York Wheel

VDL Groep te Eindhoven heeft een miljoenenorder ontvangen van Mammoet-Starneth LLC in de Verenigde Staten voor de productie van 36 capsules voor het New York Wheel.

Trefwoorden: #New York Wheel, #personencapsule, #reuzenrad, #VDL Groep

Lees verder

Techniek

( Foto: VDL Groep )

ENGINEERINGNET.NL - Het New York Wheel is een groot reuzenrad van 190 meter hoog en heeft een diameter van 183 meter. Het wordt gebouwd op Staten Island in New York.

Dit order heeft een waarde van meer dan 20 miljoen euro en de capsules zullen in 2017 worden geleverd. Mammoet-Starneth LLC is verantwoordelijk voor het ontwerp, de inkoop en installatie van de wielcomponenten en de ingebruikname van het New York Wheel.

In slechts enkele maanden tijd heeft VDL Groep, op verzoek van Mammoet-Starneth LLC, een passend voorstel gemaakt voor de productie van 36 personencapsules. De assemblage zal plaatsvinden bij VDL Steelweld in Breda.

Het New York Wheel bestaat in totaal uit 36 capsules. In iedere personencapsule passen 40 personen. Enkele capsules zullen worden voorzien van bar- en dinergelegenheid.

De vormgeving van de capsules zijn eivormig met een lengte van ongeveer 10 meter en een diameter van 5 meter. Elke capsule weegt ongeveer 26 ton, waarvan 16 ton staal.

De afwerking van de capsules is voornamelijk van glas en kunststof. Een ritje met het reuzenrad zal 38 minuten duren.


Op de foto:
Artist impression van de personencapsule van het New York Wheel.