Twee nieuwe kandidaten voor Raad van Bestuur Umicore

Françoise Chombar, Melexis en Colin Hall, GBL worden voorgedragen om toe te treden tot Umicore’s Raad van Bestuur. Aandeelhouders van Umicore kunnen hierover op 26 april hun stem uitbrengen.

Trefwoorden: #Colin Hall, #Françoise Chombar, #GBL, #Melexis, #raad van bestuur, #Umicore

Lees verder

HR

( Foto: Umicore, plant in Hoboken )

ENGINEERINGNET.BE - Indien de benoemingen tijdens deze algemene vergadering worden goedgekeurd, zal de Raad van Bestuur uit 11 bestuurders bestaan, waarvan 6 onafhankelijke bestuurders.

Françoise Chombar (53) is mede-oprichtster, CEO en bestuurder van Melexis, een fabrikant van geïntegreerde halfgeleider sensoren-, besturings- en communicatiesystemen voor automobieltoepassingen.

Tijdens haar ambtstermijn als CEO heeft ze dat bedrijf omgevormd tot een wereldleider in zijn gebied en de winstgevendheid meer dan verdrievoudigd. Voorafgaand aan haar rol bij Melexis was zij planning manager bij het Duitse Elmos.

Sinds 1989 was zij operations manager en bestuurder bij verschillende ondernemingen binnen de Elex-groep.

Ze behaalde een master diploma vertaler-tolk Nederlands, Engels en Spaans aan de universiteit van Gent. Verder is zij bestuurslid van het ISEN Higher Education College for Engineers, lid van het STEM-adviesorgaan voor de Vlaamse Overheid, lid van Women on Board en mentor in het vrouwennetwerk Sofia.

De tweede kandidaat is de Amerikaan Colin Hall (45), die momenteel Hoofd Investeringen bij Groep Brussel Lambert (GBL). Hij behaalde een diploma aan het Amherst College en is in het bezit van een MBA van de Stanford University Graduate School of Business.

Thomas Leysen, Voorzitter van de Raad van Bestuur: “Ik ben verheugd dat beiden hun kandidatuur hebben aanvaard. Hun achtergrond en vaardigheden zullen de kracht en diversiteit van onze Raad van Bestuur verder versterken."