Crowdfunding: Zelfstroom harkt in 2,5 dagen 1 miljoen euro bij elkaar

Afgelopen vrijdag lanceerde Zelfstroom zijn project voor verhuur van zonnepanelen op het platform duurzaaminvesteren.nl. Op zondag was het doel van 1 miljoen euro al bereikt.

Trefwoorden: #zelfstroom, #zonnepaneel, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Zelfstroom )

ENGINEERINGNET.NL - “We zijn de eerste die zo’n groot crowdfundingproject in Nederland gelanceerd hebben voor duurzame energie”, claimt CFO Justin van der Loo van Zelfstroom. “Dat op zich was al een record, maar dat het is dubbel gevestigd nu het project ook in 2,5 dag succesvol is afgerond.”

De crowdfundingprojecten volgen elkaar in een snel tempo op bij het bedrijf. In totaal haalde het via crowdfunding al 1.900.000 euro op. "De reden is dat zonnepanelen huren sterk opkomt en de vraag dus steeds meer toeneemt. De ambitie is om over vijf jaar voor 100 miljoen euro aan zonnepanelen op huizen van particulieren geplaatst te hebben.”

Het bedrijf heeft als missie om samen met woningeigenaren in Nederland een bijdrage te leveren aan het reduceren van fossiele brandstoffen.

De nieuwe energieleverancier heeft naar eigen zeggen 'het verhuren van zonnepanelen in Nederland geïntroduceerd en faciliteert hiermee dat zoveel mogelijk particulieren de kans krijgen om gebruik te maken van duurzame zelf opgewekte energie'.

De woningeigenaar hoeft dan geen investering te doen, maar slechts een klein bedrag aan huur te betalen. Bovendien krijgt elke eigenaar tien jaar garantie op het werkend systeem, tien jaar een gegarandeerde opbrengst en mag hij de geïnstalleerde zonnepanelen mee verhuizen of inruilen voor een nieuwere soort.

Zelfstroom laat weten dat het veel reacties heeft gekregen van investeerders die te laat waren. Naar verwachting zal het bedrijf medio april opnieuw een crowdfundingproject live zetten.

De één miljoen euro werd bij elkaar geharkt door 146 investeerders. Dat bedrag is goed voor het plaatsen van 250 zonnestroomsystemen op particuliere daken.