Spa Monopole gaat 8.260 zonnepanelen installeren

Spa Monopole gaat 8.260 zonnepanelen plaatsen op het dak van de bottelarij en creëert daarmee de grootste fotovoltaïsche installatie van Wallonië.

Trefwoorden: #groene energie, #Spadel, #Spa Monopole, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Spadel )

ENGINEERINGNET.BE - Na zowat 1.000 zonnepanelen (2.450m² oppervlakte) te hebben geplaatst op zijn bottelingsite Bru-Chevron, gaat de groep Spadel 8.260 fotovoltaïsche modules op 26.000 m² dak van zijn bottelarij Spa Monopole plaatsen.

Dit wordt meteen de grootste installatie van zonnepanelen op een industrieterrein in Wallonië. Beide sites beschikken dan samen over 28.450 m² zonnepanelen met een jaarlijkse productie van 2,1 miljoen kWh.

De panelen liggen op het dak van de bottelarij en op de hangars van Spa Monopole. De groene stroom die de zonnepanelen jaarlijks zullen produceren, wordt geschat op 1.927.800 kWh. Dat is ongeveer 6% van het jaarlijkse energieverbruik van Spa Monopole. De rest van het energieverbruik verloopt onder meer via de aankoop van groene stroom.

De plaatsing van de zonnepanelen gebeurt volgens het principe van de ‘derde investeerders’. De firma Dauvister (Groep Luminus), een lokaal bedrijf, nam de investering van de zonnepanelen op zich. Ze zal genieten van de groenestroomcertificaten die de Commission Wallonne pour l’Energie toekent.