Havenbedrijf wil circulaire economie aantrekken op voormalige Opel-site

Het Havenbedrijf Antwerpen startte met een nieuwe marktbevraging voor de voormalige Opel-site in de Antwerpse haven. De vorige bevraging werd begin 2015 afgesloten zonder concreet resultaat.

Trefwoorden: #Churchill Industriële Zone, #circulaire economie, #Delwaide Ontwikkelingsgebied, #Haven Van Antwerpen, #Port of Antwerp

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De bevraging werd daarom tijdelijk verlengd, zodat de hele site beschikbaar bleef voor industriële projecten die belangrijke toegevoegde waarde en tewerkstelling creëren.

Dergelijke projecten werden tot dusver niet ingediend. Daarom besliste de raad van bestuur om een nieuwe bevraging op te starten voor de voormalige Opel-site, waarbij specifiek wordt gepeild naar projecten uit de sector van de circulaire economie.

Ook voor de terreinen aan het Delwaidedok, die eind dit jaar vrijkomen als gevolg van de verhuis van rederij MSC, wordt een nieuwe marktbevraging gelanceerd.

Het Havenbedrijf blijft sterk overtuigd van de intrinsieke, strategische waarde van een project uit de circulaire economie voor de Antwerpse haven.

Circulaire economie betekent het hergebruik van bijproducten en afvalstromen als alternatieve grondstoffen (feedstock). Wereldhavens in het algemeen zijn bijzonder geschikt voor het aantrekken van materialenstromen en recyclage-activiteiten.

Meer specifiek voor Antwerpen kan de aanwezigheid van de grootste Europese geïntegreerde petrochemische cluster een belangrijke hefboom vormen bij de verduurzaming van de chemische sector.

Beide bevragingen zullen op 12 mei a.s. worden afgesloten. Het verwerken van de resultaten van beide bevragingen zal uiteraard enige tijd in beslag nemen.


(bron en foto: Port of Antwerp)