BAM gaat tweede megapier op Curaçao ontwerpen en bouwen

BAM International heeft een opdracht verworven voor het ontwerp en de bouw van de tweede megapier op Curaçao. Opdrachtgever is Curaçao Ports Authority.

Trefwoorden: #aanlegsteiger, #BAM, #Curaçao, #megapier

Lees verder

Techniek

( Foto: BAM )

ENGINEERINGNET.NL - De aanleg van deze tweede megapier is een onderdeel van de totale ontwikkeling van 38 miljoen euro die Curaçao Ports Authority realiseert onder het ‘Rif Seaport Curaçao’ – Masterplan 2014-2016.

De waterbouwkundige werkzaamheden voor de tweede megapier bij Otrabanda, Willemstad, omvatten de aanleg van een bijna 200 meter lange afmeersteiger, een 75 meter lange aanloopsteiger, vier afmeervoorzieningen en landaanwinning met kustbescherming.

Tevens wordt de huidige pier gerenoveerd. Zusteronderneming BAM Infraconsult is betrokken bij het ontwerp van de nieuwe pier.

De tweede megapier ligt aan de westkant van de Sint Annabaai naast de in 1999 gerealiseerde Ernest ‘Jackie’ Voges-megapier. De tweede megapier is geschikt voor schepen uit de Oasis-klasse, het grootste type cruiseschepen.

Tevens zal de steiger worden benut voor het afmeren van vrachtschepen, tankers en vaartuigen voor de offshore-industrie.

De bouwwerkzaamheden gaan van start in de tweede helft van dit jaar en het project wordt in oktober 2017 opgeleverd. De contractwaarde voor BAM bedraagt ruim 25 miljoen euro.