Uitreiking WNE Awards 2016 op World Nuclear Exhibition

Van 28 tot 30 juni aanstaande zal World Nuclear Exhibition in het Franse le Bourget de internationale gemeenschap van de civiele kernenergie ontvangen.

Trefwoorden: #competentie, #conferentie, #innovatie, #nucleaire veiligheid, #WNE Awards, #World Nuclear Exhibition

Lees verder

Nieuws

( Foto: WNE )

ENGINEERINGNET - Tijdens drie businessgerichte dagen worden zakelijke meetings gecombineerd met panelgesprekken, workshops waarin zaken worden getoond aangevuld met parallelle professionele evenementen en het bezoeken van sites na de beurs.

Deze tweede editie zal een uitgelezen moment zijn waarop de mensen uit het vak met ongeduld zitten te wachten en waar de internationale actoren sterk zullen vertegenwoordigd zijn.

Vier maanden voor de beurs is de ambitie om met meer dan 50% te groeien in vergelijking met 2014 bijna behaald, want 80% van de oppervlakte is voorbehouden, er zijn meer dan 30% nieuwe exposanten, Franse en internationale en er worden 15 paviljoenen verwacht uit het buitenland.

De uitreiking van de WNE Awards gebeurt tijdens de opening van de beurs en zal innovatieve projecten belonen op vier belangrijke vlakken:

  • innovatie met het oog op het product, het proces, de verhandeling en de organisatie.
  • nucleaire veiligheid, hier gedefinieerd als het geheel van activiteiten dat de mogelijkheid biedt om te garanderen dat er geen schadelijke effecten zijn op de mensen en de omgeving.
  • competentiemanagement (Knowledge Management), een manageraanpak vanuit het oogpunt van verschillende vakdomeinen die de mogelijkheid biedt om de kennis van de leden van een organisatie op te merken, in kaart te brengen, te analyseren, te organiseren, te memoriseren en te delen - de kennis gecreëerd door het bedrijf zelf (marketing, onderzoek en ontwikkeling) of extern verworven (economische intelligentie).
  • operationele uitmuntendheid als een systematische en methodische aanpak om de prestaties te maximaliseren inzake veiligheid, productiviteit, productkwaliteit, kostenbeperking,… en meer algemeen qua prestaties …

De 4 jury’s bestaan uit gerenommeerde internationale deskundigen en zullen worden voorgezeten door Bernard Bigot, Algemeen Directeur van ITER (jury innovatie), William D. Magwood, Algemeen Directeur van het Agentschap voor Nucleaire Energie (AEN) van de OESO (jury nucleaire veiligheid), David Drury, Technical Head of Management of Human ressources bij de AIEA 1 (jury competentiemanagement), en Jacques Regaldo, Voorzitter van WANO2 (jury operationele excellentie).


Parallel met de beurs zijn er ook nog andere prijsuitreikingen die aandacht hebben voor innovatie, met onder andere:

  • Win Award: georganiseerd door WiN zal in het kader van hun jaarlijkse conferentie, de WiN Award uitreiken aan een vrouw die gespecialiseerd is binnen de sector.
  • Prix fem'Energia: in samenwerking met WiN France, reiken WiN Europe en de Stichting EDF sinds 2009 EDF de Fem’Energia-prijs uit om financieel studenten en vrouwelijke professionals die gepassioneerd zijn door de nucleaire sector aan te moedigen en financieel te ondersteunen.
  • De Spark! Contest, onder het beschermheerschap van Jean-Bernard Lévy, PDG van EDF, stelt aan studenten en gediplomeerden jonger dan 28 jaar afkomstig van Franse en Britse universitaire instellingen voor om op een innovatieve manier na te denken over een onderwerp dat verband houdt met energie.
  • De wedstrijd ‘Innovatome’ is een initiatief van de groep Jeune Génération de la Société Française d’Energie Nucléaire (‘SFEN JG’) die zich richt tot alle studenten van alle domeinen, met de bedoeling om de innovaties in te delen in drie categorieën die verband houden met de maatschappelijke evoluties: digitaal, ecologische overgang en gezondheid/veiligheid/welzijn.