Silicon Line opent hoogtechnologische micro-optische site op Corda Campus

Silicon Line heeft de opening aangekondigd van haar eerste hoogtechnologische micro-optische productiesite op de Hasseltse Corda Campus.

Trefwoorden: #Corda Campus, #hoogtechnologisch, #micro-optisch, #Silicon Line

Lees verder

Techniek

( Foto: Silicon Line )

ENGINEERINGNET.BE - De unieke fabriek, die een geavanceerde en gepatenteerde fabricagetechnologie gebruikt, zal aan volle capaciteit meer dan 130 miljoen optische eenheden per jaar produceren.

Op Corda Campus komen er daardoor 30 extra jobs bij. LRM investeerde vorig jaar al in Silicon Line en is zeer tevreden dat deze hoogtechnologische productie naar onze regio komt.

Met deze productiefaciliteit zal het bedrijf de implementatie kunnen versnellen van de optische HS-verbindingen van de volgende generatie vereist voor “Virtual Reality”-verbindingen, Internet Of Things en 4K-, 8K-displays.

De connecties ondersteunen ook de al uitgebrachte oplossingen voor HDMI 1.4 en 2.0, USB 3.1 tot 10G, DisplayPort1.2 en D-PHY voor camera’s.

Ruud van der Linden, CEO Silicon Line: "De wereldwijde markt voor onze producten is enorm en deze nieuwe en unieke productiesite zal onze groei bespoedigen in het kader van de huidige industrieverschuiving naar hogere communicatiesnelheden waarbij optical de logische richting is.”

Stijn Bijnens, CEO LRM :“Deze productiefaciliteit zal een belangrijk hefboom creëren voor ander R&D en onderzoekswerk in de regio. Heel wat onderzoeksinstellingen zijn alvast zeer geïnteresseerd om samen te werken met Silicon Line.”