Tineke Van hooland is nieuwe voorzitster biotechfederatie bio.be

Bio.be, federatie voor bedrijven actief in biowetenschappen en biotechnologie, heeft tijdens de Algemene Vergadering Tineke Van hooland gekozen als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur

Trefwoorden: #bio.be, #biowetenschappen en biotechnologie, #essenscia, #Tineke Van hooland, #voorzitter raad van bestuur

Lees verder

HR

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Tineke Van hooland volgt in deze functie Luc Kupers op.

De nieuwe voorzitster wil inzetten op het creëren van de juiste partnerships om het innovatieve ecosysteem van de Belgische biotechnologie verder te versterken.

Van hooland behaalde een master in de farmaceutische wetenschappen aan UGent, met een specialisatie in de industriële farmacie, en is External Affairs Director bij AbbVie, een biofarmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van behandelingen voor complexe of chronische aandoeningen zoals de ziekte van Crohn of hepatitis C.

Zij bekleedde eerder verschillende leidinggevende functies bij Baxter en Baxalta. Ze is ook lid van de Commissie van Advies van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproductien (FAGG).

Van hooland: “Ik wil een constructieve dialoog opzetten met alle actoren in het Belgische gezondheids- en biotechlandschap, of het nu gaat om bedrijfsleiders, professoren, patiëntenorganisaties of bevoegde politici.

Ik ben ervan overtuigd dat een nauwe samenwerking met alle partners leidt tot innovatieve oplossingen om de troeven van de biotech nog meer in de verf te zetten en deze sector in ons land te verankeren.”