AltiGator eerste Belgische producent van drones met goedkeuring van de DGLV

Op 25 april 2016 ging de wetgeving die de commerciële exploitatie van drones reglementeert van start. AltiGator werd onlangs erkend door de DGLV (Directoraat-Generaal voor de Luchtvaart).

Trefwoorden: #AltiGator, #DGLV, #Directoraat-Generaal voor de Luchtvaart, #drones, #luchtvaart, #telegeleid, #wetgeving

Lees verder

Techniek

( Foto: AltiGator )

ENGINEERINGNET.BE - Op 15 april, na twee jaar voorbereiding, werd het Koninklijk Besluit omtrent het gebruik van drones gepubliceerd in het Belgische Staatsblad. Vorige maandag trad deze in werking.

Naast de voorwaarden voor het verkrijgen van een bewijs van bevoegdheid tot besturen en het recht op de commerciële exploitatie van drones, stelt de wet ook criteria op voor het goedkeuren van het toestel.

Deze maatregelen verzekeren dat de activiteiten met drones uitgevoerd worden door professionele vakmensen, die over materiaal beschikken dat goedgekeurd is door de luchtvaartautoriteiten en de veiligheid van het gebruik garanderen.

Het Waalse AltiGator is al actief in deze sector sinds 2011. Ze maakt deel uit van de eerste fabrikanten die telegeleide luchtvaartuigen aanbiedt in Frankrijk. Hierdoor beschikt het bedrijf reeds over een beduidende ervaring in het produceren van drones.

De goedkeuringen, verkregen door de Franse luchtvaartautoriteiten, hebben er voor gezorgd dat sommige instellingen, inclusief Belgische, specifieke vergunningen kregen van de DGLV om drones van van deze producent te gebruiken, zoals bijvoorbeeld de SPW (Wallonia) en de ILVO ( lnstituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek).

De door de wet bepaalde voorschriften zorgen ervoor dat deze drones, die reeds goedgekeurd werden in Frankrijk, automatisch goedgekeurd worden voor het gebruikt in het Belgische luchtruim.