AkzoNobel en Atul plannen MCA joint venture in India

AkzoNobel en Atul Limited hebben een Letter of Intent getekend voor onderzoek naar de mogelijke opzet van een joint venture voor de productie van monochloorazijnzuur (MCA) in India.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #Atul Limited, #India, #joint-venture, #MCA

Lees verder

Techniek

( Foto: Atul Limited )

ENGINEERINGNET.NL - Beide ondernemingen plannen de bouw van een MCA-faciliteit van wereldformaat op de locatie van Atul in Gujarat, mits de benodigde vergunningen worden verkregen.

Onder de beoogde joint venture wordt MCA geproduceerd op basis van door Atul gefabriceerd chloor en waterstof. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Atuls bestaande infrastructuur en van AkzoNobels nieuwste milieuvriendelijke hydrogeneringstechnologie. De beoogde faciliteit zal zich voornamelijk richten op de MCA-markt in India.

MCA is een essentiële bouwsteen in de chemische industrie en wordt toegepast in talloze chemicaliën. MCA wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de productie van verdikkingsmiddelen voor de olie- en mijnbouwindustrie, maar ook voor levensmiddelen, producten voor persoonlijke verzorging en reinigingsmiddelen.

Daarnaast wordt MCA toegepast in landbouwchemicaliën, kleefstoffen, farmaceutische middelen, thermische stabilisatoren, oppervlakteactieve stoffen en cosmetica.