AkzoNobels Decorative Paints opent nieuwe fabriek in West-China

De fabriek is onderdeel van een investering van meer dan 50 miljoen euro om productiefaciliteiten te bouwen voor de divisie Powder Coatings en Decorative Paints van AkzoNobel.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #China, #Decorative Paints, #Powder Coatings

Lees verder

Techniek

( Foto: AkzoNobel )

ENGINEERINGNET.NL - In Chengdu, in het hart van westelijk China, heeft AkzoNobel een nieuwe fabriek voor decoratieve verven in gebruik genomen.

Dit is AkzoNobels vierde en grootste productielocatie voor decoratieve verven in China en vormt een belangrijke mijlpaal in AkzoNobels groeiplannen voor het westen van dit land.

De nieuwe productielocatie voor decoratieve verven in Qionglai in Chengdu meet 55.000 vierkante meter en voldoet aan de hoogste normen voor duurzaamheid en veiligheid. Alle geproduceerde producten zijn op waterbasis en oplosmiddelvrij, terwijl de productieomgeving duurzamer is en minder CO2 uitstoot.

Dankzij de centrale ligging zorgt de fabriek voor een grote besparing op transportkosten en ontstaat een geoptimaliseerd logistiek netwerk waardoor de CO2-uitstoot met acht kiloton per jaar vermindert, wat gelijk is aan de uitstoot van 3.000 ton standaardkolen.

Ruud Joosten, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Decorative Paints, stelt: "De snelle verstedelijking van China zorgt voor een stijgende vraag naar veel van onze producten en diensten in de regio. Met deze nieuwe fabriek kunnen we op deze vraag inspelen en beschikken we over lokale deskundigheid die we kunnen delen met belanghebbenden in de sector."

De omzet van AkzoNobels Decorative Paints in West-China is aanzienlijk gegroeid. In 2015 bedroeg het afzetvolume in de regio rond een kwart van de algehele marktomzet in China. De omzetgroei is onder meer te danken aan de toegenomen vraag naar herschilderwerk en naar milieuvriendelijke en andere producten voor de onroerendgoedmarkt in de regio.

"Als de fabriek volledig operationeel is kunnen we door de verbeterde geografische dekking en de grotere productiecapaciteit onze klanten in de regio meer waarde bieden.

Vanuit de centraal in Chengdu gelegen fabriek kunnen we nu ook de zuidwestelijke en noordwestelijke regio's bedienen en tijdig en efficiënt kwaliteitsproducten leveren die zijn afgestemd op de behoeften van lokale klanten", aldus Dr. Lin Liangqi, President van AkzoNobel China en Managing Director van Decorative Paints, China & North Asia.

Zhaoxu Hui, de burgemeester van Qionglai, zei hierover het volgende: "De westelijke provincies verstedelijken op dit moment in een ongekend hoog tempo. AkzoNobel voegt met haar deskundigheid op het gebied van kleuren en duurzaamheid grote waarde toe aan dit verstedelijkingsproces en zorgt daarmee voor een kleurrijker en leefbaarder stedelijke omgeving."

AkzoNobel heeft nu vier productielocaties voor decoratieve verven in China. De andere fabrieken in Guangzhou, Sjanghai en Langfang richten zich op respectievelijk de zuidelijke, oostelijke en noordelijke regio's van het land.

AkzoNobel telt circa 7.500 medewerkers in China en genereerde in 2015 1,8 miljard euro aan lokale inkomsten.