200 miljoen euro voor vernieuwing Zuidplein en Ahoy in Rotterdam

Het consortium Ballast Nedam en Heijmans, ondersteund door 3i Infrastructure, heeft de financiering rond en start van de bouw is nabij.

Trefwoorden: #3i Infrastructure, #Ahoy Rotterdam, #Ballast Nedam, #Heijmans, #PPS, #Publiek Private Samenwerking

Lees verder

Techniek

( Foto: Ontwerp Ahoy - Kraaijvanger )

ENGINEERINGNET.NL - In de publiek private samenwerking met de gemeente Rotterdam werken de partners aan de vernieuwing en versterking van het gebied rondom het Zuidplein en Ahoy. Het werk beslaat onder andere vastgoedontwikkeling, utiliteitsbouw en onderhoud tot in 2043, met een waarde van circa 200 miljoen euro.

Tijdens de meerjarige gebiedsontwikkeling ondergaat Ahoy een forse uitbreiding met een internationaal congrescentrum, muziekhal, bioscoop en hotel. De Gooilandsingel wordt de verbindende, autoluwe schakel van Hart van Zuid. Aan het nieuwe Plein op Zuid verrijst een kunstenpand met bibliotheek en theater.

Daarnaast wordt het winkelcentrum Zuidplein gerenoveerd, uitgebreid en toegankelijker gemaakt door een betere aansluiting op de Gooilandsingel. Het nieuwe vijftig meter zwembad Charlois wordt ingepast in het huidige deelgemeentekantoor.

Bovendien krijgt het gebied veel betere en gebruiksvriendelijker verbindingen; zo wordt het knooppunt van metro en bus vernieuwd.