Eandis lanceert webtool voor werfcommunicatie

Iedereen die langs één van de gemiddeld 150 000 werven van Eandis komt, kan voortaan via een webtool zelf opzoeken om welke werken het gaat en hoe lang die zullen duren.

Trefwoorden: #Eandis, #elektriciteit, #gas, #webtool, #werken, #werven

Lees verder

Techniek

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - Deze webtool voor werfcommunicatie heeft Eandis voorgesteld op zijn algemene aandeelhoudersvergadering.

Het is niet prettig, maar het moet nu eenmaal gebeuren: het wegdek of voetpad openbreken om nieuwe kabels te leggen, leidingen te plaatsen of aansluitingen te maken.

Maar het helpt natuurlijk wel om goede informatie te krijgen over dit soort werken in je buurt. Dat kan voortaan via de nieuwe webpagina (zie link naar de tool onderaan).

Via een zoekfunctie en kaartje krijgen bezoekers, ook met een tablet of smartphone, een overzicht van alle actuele openbare werken van Eandis. Wie zijn locatie ingeeft, ziet automatisch alle werken in zijn buurt.

Wie voor een werf staat, kan door zijn smartphone automatisch worden doorverwezen naar de juiste info. De kaart wordt elke vijftien minuten vernieuwd, voor een correct overzicht. Zodra we nieuwe werken plannen, worden die automatisch opgeladen en bijgewerkt.

Walter Van den Bossche, CEO van Eandis: ‘Wij voltooien elk jaar tussen de 120 000 en 180 000 werven, telkens met tientallen betrokken buurtbewoners en voorbijgangers. Deze nieuwe webtool is een van onze initiatieven om transparant te communiceren met onze klanten en hinder zo veel mogelijk te beperken.’

Twee jaar geleden introduceerde Eandis al de soortgelijke website waarop iedereen kon opzoeken of er stroomonderbrekingen waren. In 2015 brak Eandis trouwens een nieuw record op het vlak van netbetrouwbaarheid. Voor de netten van Eandis daalde ze van 24 minuten naar 20 minuten.