• 09/05/2016

Geïntegreerde oplossingen met industriële robots

Omron Corporation gevestigd in Kyoto, Japan, introduceert de industriële robots in 39 landen wereldwijd. Deze release bestaat uit 49 ‘best-in-class’ robots die door Omron Adept Technologies,

Trefwoorden: #industriële robots, #Omron Corporation

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De robots zijn geïntegreerd in Omrons complete assortiment sensoren, veiligheids­componenten en bekroonde NX/NJ-machine­automatiserings­controllers om de implementatie van robots in een productieomgeving te vereenvoudigen.

Omrons unieke combinatie van software- en besturingsarchitectuur richt zich op de uitdagingen op het gebied van bedrijfsautomatisering bij de productie van een grote verscheidenheid aan producten met een korte levenscyclus waarbij snelle wisselingen van productielijnen nodig zijn.

De algemene besturingsfuncties, geïntegreerde softwaregebaseerde architectuur en ontwikkelomgeving voldoen aan de huidige en toekomstige behoefte aan eenvoudig procesontwerp, flexibele werking en voorspelbaar onderhoud. De flexibiliteit en inpasbaarheid van onze oplossingen is ideaal voor industriesectoren zoals Food & Beverage, Automotive en Hightech.

Deze wereldwijde introductie toont Omrons voortdurende focus op innovatieve oplossingen ter verbetering van het productieproces en de productiviteit door integratie van robots met detectie-, besturings-, motion- en veiligheidsfunctionaliteit.

Belangrijkste kenmerken:
Lever industriële robots die zorgen voor hoogwaardige, snelle prestaties en betrouwbaarheid. De introductie van de 3 robotseries (SCARA, Delta en Articulated) zorgen niet alleen voor hoogwaardige, snelle prestaties, maar ook voor betrouwbaarheid van het mechanische deel van de Omron-oplossing.

Alle robots kunnen worden bestuurd door een gemeenschappelijke geïntegreerde ontwikkelomgeving die flexibel gebruik van robots in overeenstemming met de vereiste toepassingen mogelijk maakt.

Mogelijkheid van uitgebreide koppeling met besturingen, zoals PLC's:
Omrons industriële robotoplossingen verbinden alle robots naadloos met de machinebesturingsomgeving die door het Sysmac-automatiseringsplatform wordt beheerd. Deze aanpak verbetert de totale productie van de meest veeleisende productielijnen, doordat de beperkingen van het traditionele ontwerp met conventionele robots worden opgeheven.

Geïntegreerde softwareomgeving vergemakkelijkt ontwerp en ontwikkeling:
'Automation Control Environment' (ACE) bevat nuttige applicatie-wizards die het aantal te programmeren regels code aanzienlijk vermindert.

De gebruikers hebben toegang tot een krachtige 3D-emulatietool die de benodigde tijd voor validatie van nieuwe geautomatiseerde processen aanzienlijk verkort. Vision-gestuurde robottoepassingen worden volledig ondersteund door de ACE PackXpert voor verpakkingslijnen.

Voor meer informatie: industrial.omron.be/nl/products/robotics.

Over Omron
Omron Corporation is een toonaangevend industrieel automatiseringsbedrijf dat gebruikmaakt van zijn kerntechnologieën voor detectie en besturing om het marktaandeel in diverse sectoren uit te breiden, zoals besturingscomponenten, elektronische componenten (o.a. voor de auto-industrie), sociale infrastructuur, gezondheidszorg en milieu.

Omron is opgericht in 1933, heeft wereldwijd ongeveer 39.000 werknemers in dienst en levert producten en diensten aan meer dan 110 landen en regio's. In de sector industriële automatisering biedt Omron toegevoegde waarde door automatiseringtechnologieën aan te bieden die niet alleen zorgen voor innovatie van de productie, maar ook van producten en klantondersteuning.


Meer informatie:
Omron Electronics nv
Bayauxlaan 12 - B-8300 Knokke-Heist
Tel. +32 (0)2 466 24 80
info.be@eu.omron.com - www.industrial.omron.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.