• 12/05/2016

Rittal lanceert IT-rack TE 8000 voor kleine tot middelgrote IT-omgevingen

Vooraf gemonteerd, een snelle set-up en universeel toepasbaar: met TE 8000 verloopt de installatie van actieve en passieve netwerkcomponenten bijzonder eenvoudig en efficiënt.

Trefwoorden: #ICT, #IT-rack TE 8000, #netwerkcomponenten, #netwerken, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE- Ontworpen als instapmodel, vindt TE 8000 snel zijn plaats in kleine tot middelgrote IT-omgevingen of wordt hij als verdeelkast gebruikt. TE staat voor ‘Top Efficiency’, waarmee Rittal verwijst naar de eenvoudige montage en de zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding.

De server- en netwerkkast TE 8000 is een universeel inzetbare basiskast die de snelle én veilige uitbouw van een IT-omgeving mogelijk maakt. Opmerkelijk is de constructie met een zelfdragende 19” (482,6 mm) framestructuur. De externe zijpanelen kunnen eenvoudig verwijderd worden tijdens de installatie.

Dit zorgt voor een optimale toegankelijkheid en comfortabel on-site werken. Voor een flexibele uitbreiding van de IT-omgeving, kunnen meerdere kasten aan elkaar gekoppeld worden. De kast is IP 20 beveiligd en biedt betrouwbare bescherming tegen onbevoegde toegang.

De TE 8000 biedt ook flexibele opties voor ventilatie. Klanten kunnen kiezen voor een gekoelde voor- of achterdeur, die allebei tot 63% geperforeerd zijn. Een centraal gemonteerde afdekplaat bovenaan het dak van het rack kan voor passieve ventilatie optioneel worden uitgerust met afstandshouders of worden voorzien van een ventilator. De TE 8000 heeft een stijlvol en hedendaags design. Zo kregen bijvoorbeeld de zichtdeuren een nieuw ontwerp en werd de kast voorzien van een moderne handgreep.

Voor deze IT-behuizing is een uitgebreid assortiment toebehoren beschikbaar, zodat de TE 8000 individueel kan worden afgestemd op de vereisten ter plaatse. De TE 8000 is ook uitgerust met een stabielere deur waarop de Ergorform handgreep past.

Daarnaast vormt de Flex-Block of de klassieke plaatstalen sokkel van de TS reeks het ideale onderstel voor dit IT-rack. De gewijzigde dakconstructie zorgt voor een eenvoudige montage van toebehoren, zoals het plaatsen van een kabelgootsteun.

“Met het universele TE 8000 rack richten we ons tot kleine en middelgrote ondernemingen die mee willen met de digitale transformatie en hiervoor snel en efficiënt een IT-omgeving willen uitbouwen”, aldus Bernd Hanstein, Vice President Product Management IT bij Rittal.


Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.