EnergieHuis geopend in EcoHuis Antwerpen

Het EcoHuis,energie- en milieuadvies- en demonstratiecentrum van Antwerpen, en netbeheerder Eandis gaan verder samenwerken om de Antwerpenaar te adviseren hoe eenvoudig energie te besparen.

Trefwoorden: #Eandis, #Ecohuis, #Energiehuis, #rationeel energiegebruik, #Stad Antwerpen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - Hiervoor bouwen ze samen het EnergieHuis in het EcoHuis verder uit. Concreet houdt dit in dat bezoekers er nu ook na afspraak terechtkunnen voor REG-advies rond bouwen en verbouwen.

De stad Antwerpen en netbeheerder Eandis lanceerden het EnergieHuis, een gezamenlijk project om hun klantendiensten te optimaliseren én tegelijkertijd het Vlaamse energie- en klimaatbeleid op lokaal niveau te versterken.

Dankzij deze uitgebreide samenwerking vinden Antwerpenaars een ruimer aanbod ‘energiediensten’ op één adres. Het EnergieHuis wordt ingericht in het EcoHuis op de Turnhoutsebaan.

Bijkomend voordeel is dat het EcoHuis al beschikt over een demonstratie- en educatief centrum dat de boodschap van beide partners met praktijkvoorbeelden kan ondersteunen.

Het project startte op 12 mei voor een testfase van één jaar. In deze testfase biedt wordt in eerste instantie de dienstverlening met REG-advies rond bouwen en verbouwen aangeboden bij haar klantenpunt in het EcoHuis.

Uit deze eerste samenwerking willen beiden leren of een samenwerking met andere stedelijke locaties in Antwerpen zinvol is. De stad nodigde ook netbeheerder Infrax uit om deel te nemen aan deze testfase.

De stad Antwerpen beschikt over een uitgewerkt klimaatplan. Het EcoHuis Antwerpen is daarvan één van de speerpunten. Het staat namelijk de burgers bij met raad en daad om de juiste energiebesparende investeringen uit te voeren.

De stad keert ook eigen energiepremies uit, aanvullend op die van de netbeheerders, begeleidt bij de aanvragen ervan, biedt de Vlaamse energieleningen aan en zet in op gratis energie-spaarpakketten en energieadviezen voor specifieke doelgroepen.

Naast Antwerpen zal Eandis experimenten opstarten in andere steden en gemeenten. Zo is er bijvoorbeeld ook in Oostende een project in voorbereiding.


REG staat voor Rationeel Energie Gebruik: Wat is de meest efficiënte manier om energie te besparen? Welke energiepremies kan u aanvragen? Wat zijn de alternatieven voor elektrische verwarming? Dergelijke vragen worden in het Energiehuis op maat van de huiseigenaar beantwoord.