Automation Panel 5000: modulaire zwenkarm-systemen

Schakelkasten dienen steeds kleiner te worden, hierdoor is er meer vraag naar flexibele invoerstations.

Trefwoorden: #automation panel 5000, #B&R, #modulaire zwenkarmsystemen

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Volledig gesloten schermen met IP65 bescherming bieden doorslaggevende voordelen op het gebied van positionering.

De bedieningspanelen kunnen namelijk op de meest logische positie geplaatst worden. Daarom is de Automation Panel 5000 (AP5000) van B&R nu beschikbaar voor montage op zwenkarmsystemen.

De huidige decentrale architectuur vraagt steeds meer flexibiliteit. De AP5000 kan zowel als remote terminal als geïntegreerde Panel PC ingezet worden. Als remote terminal kan de AP5000 uitgerust worden met DVI, Smart Display Link (SDL) of Smart Display Link 3 (SDL3) module. De AP5000 kan ook als Panel PC fungeren, in dat geval wordt het systeem uitgerust met een PC2100 welke beschikbaar is met diverse processorcapaciteiten.

Swipe, zoom, scroll
Automation Panels zijn in vele varianten beschikbaar voor zwenkarmmontage. De klassieke variant met een analoog resistief touch-scherm is verkrijgbaar in 4:3-formaat, van 15'' tot 19'' met XGA of SXGA resolutie.

In industriële omgevingen winnen multi touch-schermen snel aan populariteit. Dit komt door voordelen zoals intuïtief vegen, zoom- en scrollbewegingen en twee-handbewegingen om zo onbedoelde activering van kritische operaties te voorkomen. Breedbeeld Automation Panelen met een capacitief multi touch-scherm zijn verkrijgbaar in 15,6'' tot 24'' met HD Ready of Full HD resolutie.

Optimaal gemak
Touch-schermen bieden nieuwe mogelijkheden voor interactie met de gebruiker, echter blijven mechanische knoppen voor bepaalde bewerkingen de voorkeur hebben. Daarom biedt B&R de mogelijkheid om de AP5000 uit te voeren met drukknoppen, keuzeschakelaars en een sleutelschakelaar. Een noodstopknop kan ook geplaatst worden waardoor deze altijd binnen handbereik van de gebruiker is.

Flexibele montage
Automation Panels van B&R kunnen zowel hangend als staand gemonteerd worden. De AP5000 is ontworpen voor eenvoudige toegang tot alle bedieningselementen en kabels. Dit is mogelijk doordat de gehele achterkant van het Automation Panel, die ook IP65 bescherming biedt, te verwijderen is.

De kabels naar het Automation Panel kunnen door het zwenkarmsysteem worden geleid. Hierdoor is het mogelijk om standaard kabels te gebruiken. Klanten die kiezen voor een SDL3 connectie, de nieuwste generatie van B&R display transmissietechnologie, profiteren van slanke RJ45 connectoren die perfect zijn voor de beperkte ruimte in de zwenkarm systemen.

Daarnaast is het mogelijk om handgrepen te installeren zodat de gebruiker gemakkelijk het paneel naar een optimale positie kan bewegen. Als alternatief op het zwenkarm systeem kan de AP5000 ook op een VESA-bevestiging geïnstalleerd worden.


Voor meer informatie:
Guldensporenpark 28 - 9820 Merelbeke
Tel: +32 9 232 50 01 - Fax: +32 9 232 40 07
office.be@br-automation.com - www.br-automation.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.