Hightechbedrijven werven bij voorkeur sociale technici

Meerderheid hightechbedrijven werft bij voorkeur academisch geschoold personeel, maar wie niet sociaal vaardig is maakt weinig kans, blijkt uit onderzoek van High Tech Campus Eindhoven.

Trefwoorden: #academisch, #boostiq, #high tech campus, #high tech campus eindhoven, #innovatie, #technici

Lees verder

HR

( Foto: universiteit Siegen )

ENGINEERINGNET.NL - Hightechbedrijven blijken kandidaten met uiteenlopende opleidingen te zoeken, van universitair tot hbo, maar ook getalenteerde mbo’ers zijn in trek. 13 procent van de ondervraagde bedrijven zoekt werknemers met een mbo-opleiding. Ruim de helft van de bedrijven geeft aan jonge, startende technici te werven, evenals mediors met 6 tot 10 jaar ervaring.

Dat alles blijkt uit het onderzoek dat High Tech Campus Eindhoven liet uitvoeren onder de deelnemers in de aanloop van het BOOSTIQ Career Event op 27 mei 2016.

Hightechbedrijven zijn vooral op zoek naar electrical engineers, werktuigbouwkundigen en software developers, en ook naar automotive talent en natuur- en wiskundigen. Maar ook al voldoen de kandidaten aan al deze kwalificaties: wie niet sociaal vaardig is maakt weinig kans.

"De meest innovatieve regio word je niet alleen met briljante technici. Bedrijven zoeken medewerkers die sociaal uitblinken", zegt Frans Schmetz, Managing Director High Tech Campus Eindhoven.

"De laatste wetenschappelijke inzichten geven hen gelijk. Uit onderzoek van de Rotterdam School of Management van Erasmus University blijkt namelijk dat 77% van het innovatiesucces wordt bepaald door sociale innovatie zoals je flexibeler organiseren, co-creatie of slimmer werken. Hightechbedrijven zetten daar ook vol op in."

High Tech Campus Eindhoven voerde het onderzoek uit onder recruiters van 25 hightechbedrijven en werving- en selectiebureaus, waaronder Philips, ASML, IBM, VDL en Yacht.