Sleephopperzuiger Pallieter en hefvaartuig Thor bezoeken op Open Wervendag

Komende zondag doet ook DEME mee aan de Open Wervendag van de Confederatie Bouw. Een prima gelegenheid om de sleephopperzuiger Pallieter en het hefvaartuig Thor te bezoeken.

Trefwoorden: #bagger, #confederatie bouw, #deme, #open wervendag

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - De succesvolle Open Wervendag, het jaarlijkse publieksevenement van de Confederatie Bouw, vindt dit jaar plaats op zondag 22 mei. Ook het engineering- en baggerbedrijf DEME zal van de partij zijn. Omdat zijn werven zich hoofdzakelijk op de open zee bevinden, haalt de onderneming twee vaartuigen naar het hoofdkantoor in Zwijndrecht: de sleephopperzuiger Pallieter en het hefvaartuig Thor.

De Pallieter voert sinds 2015 op de Schelde onderhoudsbaggerwerken uit. De Thor is een totaal ander type vaartuig dat het bedrijf voornamelijk inzet voor de bouw en het onderhoud van windturbineparken op zee.

Tijdens de Open Wervendag zijn beide vaartuigen toegankelijk via een bewegwijzerde route die ongeveer 2 uur in beslag neemt. Om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen, is het bezoek onderworpen aan strikte veiligheidsmaatregelen. Zo kunnen rolstoelen en kinderwagens niet aan boord. Op het terrein geldt een strikt rookverbod. Kinderen moeten zelfstandig kunnen stappen en hoge hakken worden ten stelligste afgeraden. Alle bezoekers krijgen een veiligheidshesje.


(foto DEME, hefvaartuig Thor)

ACHTERGROND
De Open Wervendag start op zondag 22 mei om 10h00. Vanaf 15h00 worden geen bezoekers meer toegelaten op het domein. Adres: Haven 1025 – Scheldedijk 30, 2070 Zwijndrecht.