Hoe zou het zijn met... het lichtplan van de stad Aalst? (+video)

Vijf jaar geleden riep Aalst een ambitieus lichtplan in het leven: dimbare ledverlichting verving alle verouderde en energieverslindende armaturen. Wat zijn de resultaten?

Trefwoorden: #aalst, #eandis, #energie, #led, #lichtplan, #openbare verlichting, #verlichting

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - Het lichtplan van Aalst werd opgesteld in 2010 door een ervaren en in verlichting gespecialiseerd architectenbureau. Het bevat een strategische aanpak op lange termijn voor zowel functionele als decoratieve verbeteringen.

Sindsdien investeerde de stad elk jaar één miljoen euro om het plan te realiseren. De meest verouderde installaties kregen daarbij prioriteit. Lampen met te hoge vermogens of veel lichtvervuiling werden systematisch vervangen door nieuwe ledverlichting die wordt gedimd tussen 23 uur ’s avonds en 6 uur ‘s ochtends.

Dankzij die investeringen verhoogde de stad niet enkel haar lichtcomfort, maar wist ze ook haar elektriciteitsverbruik voor openbare verlichting terug te dringen. In bepaalde wijken werden besparingen van tussen 40 en 50% bereikt, met een piek van zelfs 67% in twee straten.

De elektriciteitsfactuur voor de verlichting weegt door in stedelijke budgettering: in totaal gaat liefst 54% van het verbruik van de stad Aalst naar openbare verlichting (12.218 lichtpunten verbruiken samen ongeveer 4.300.000 kilowattuur).

Het lichtplan van Aalst heeft ook een belangrijk decoratief en sociaal luik. Op specifieke plaatsen zijn er decoratieve ledarmaturen of aanstraling van gevels. Dat zorgt voor een gezellige en warme binnenstad. Maar tegelijk versterkt het ook het veiligheidsgevoel.

Ook zeer innovatieve technieken kregen hun plaats in het lichtplan. Zo plaatste netbeheerder Eandis eind vorig jaar nog dynamische ledverlichting langs een fietspad. Aan de armaturen zijn sensoren bevestigd die de verlichting laten oplichten als er een fietser of wandelaar passeert. Is er geen activiteit, dan dimt het licht terug naar een niveau van 10%. De voordelen van deze techniek worden de komende jaren verder onderzocht.


ACHTERGROND
Het lichtproject is een samenwerking van de stad Aalst en de Vlaamse netbeheerder Eandis. Steden en gemeenten zijn zelf verantwoordelijk voor de openbare verlichting op hun gemeentewegen, maar niet voor die langs snel- of gewestwegen. In totaal telt Vlaanderen 845.000 'gemeentelijke'. Ze dragen ontwerp, aanleg en onderhoud over aan Eandis.