Cerus Corporation in zee met Showpad voor verspreiding info Zika virus

Cerus Corporation gaat gebruik maken van Showpad om bloedcentra te informeren over manieren om de bloedvoorraad veilig te houden tijdens de Zika epidemie.

Trefwoorden: #bloed, #bloedtransfusie, #Cerus Corporation, #informatieverspreiding, #Showpad, #virus, #virussen, #Zika virus

Lees verder

Techniek

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - Cerus Corporation is een biomedische speler, die zich toelegt op de veiligheid van bloedtransfusies. Dankzij Showpad kan het zeer snel en efficiënt communiceren met haar technische en sales mensen wereldwijd.

Dit bloedsysteem werd ontwikkeld om het risico van overdraagbare infecties door bloedtransfusies te verminderen, door een breed scala van pathogenen, zoals virussen, bacteriën en parasieten die aanwezig zouden kunnen zijn in het bloed, te deactiveren.

Alain Segers, Senior Director Marketing and Deployment bij Cerus Corporation: "Dit type virus wordt verspreid via verschillende kanalen, waaronder bloedtransfusies. Dus we hebben een platform nodig dat het mogelijk maakt om zeer snel te reageren, dat lukt dankzij Showpad."

Ondanks intensieve inspanningen om het Zika virus in te dijken, blijft het een significante bedreiging vormen. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat maar liefst vier miljoen mensen besmet zouden kunnen raken door het virus als het de komende maanden blijft uitdijen via Latijns Amerika en de Carribische Eilanden tot in Noord Amerika.