Winnaars Koning Willem I Prijs 2016 en Koning Willem I Plaquette 2016

Philips (categorie Grootbedrijf), TOBROCO Machines (categorie MKB) en Koppert Cress (Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap) hebben een prijs gewonnen.

Trefwoorden: #Grootbedrijf, #Koning Willem I Plaquette 2016, #Koning Willem I Prijs 2016, #Koppert Cress, #MKB, #Philips, #Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, #TOBROCO Machines

Lees verder

Techniek

( Foto: © Maarten Huisman )

ENGINEERINGNET.NL - Deze nationale ondernemingsprijs wordt sinds 1958 tweejaarlijks toegekend aan bedrijven die het beste ondernemerschap hebben getoond.

De prijzen zijn door Hare Majesteit Koningin Máxima de Koning Willem I Prijs en Koning Willem I Plaquette 2016 onlangs uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de feestelijke uitreikingsavond met als thema ‘Creating the Future’ bij Radio Royaal in Brainport Regio Eindhoven.

Het bestuur van de Koning Willem I stichting sprak hun bijzondere waardering uit voor de wijze waarop TOBROCO Machines zich ontwikkeld heeft tot een producent van hoogwaardige (land)bouwmachines en deze wereldwijd exporteert.

Eigenaar en oprichter Toine Brock: 'We zijn heel erg trots dat we deze prijs hebben gewonnen, dit is een kroon op ons werk. Maar deze prijs was niet mogelijk geweest zonder onze medewerkers en dealers'.

Koppert Cress werd geroemd voor het samenbrengen van gezondheidszorg, goede voeding, educatie, natuur, milieu, eerlijk werk, innovatie, energieneutraal ondernemen en grote economische impact. Deze integrale aanpak en brede interpretatie van duurzaamheid sprak het bestuur sterk aan.

Koninklijke Philips heeft een prijs ontvangen voor het 'voortdurend mee-ademen in de vragen en de uitdagingen waaraan de maatschappij behoefte heeft'. ‘Zo is Philips mondiale vernieuwer in de gezondheidszorg en de lichtindustrie.

De stap om de onderneming op te splitsen in twee sterke zelfstandige takken getuigt van moed en oog voor marktmogelijkheden en lange termijn-strategie,’ aldus het bestuur van de stichting.

Frans van Houten, CEO Royal Philips: 'De Koning Willem I-prijs is een geweldige erkenning voor de innovatiekracht en het ondernemerschap van Philips. Elke dag werken wij aan innovaties die wereldwijd het leven van miljoenen mensen verbeteren. Deze prijs komt op een bijzonder moment vanwege de viering van onze 125ste verjaardag en de beursgang van Philips Lighting'.

Onder de ruim 250 aanwezigen waren tal van hoogwaardigheidsbekleders waaronder de President van de Nederlandsche Bank, Commissaris van de Koning en de burgemeester van Eindhoven. Daarnaast was de top van het Nederlandse bedrijfsleven vertegenwoordigd, waaronder eerdere winnaars van de Koning Willem I Prijs en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

De Koning Willem I Stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank en een aantal, aan het bedrijfsleven gelieerde, organisaties. De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten.

In het bestuur zijn onder andere vertegenwoordigd: De Nederlandsche Bank, ministerie van Economische Zaken, ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNO-NCW, MKB Nederland, De Maatschappij, Instituut Nederlandse Kwaliteit, NIVE, TNO, Kamer van Koophandel Nederland, Koninklijk Instituut van Ingenieurs, Nederlandse Vereniging van Banken en De Nederlandse Staatsloterij.


Op de foto v.l.n.r.:
Hare Majesteit Koningin Máxima, dhr. Prof. dr. K.H.W. Knot (President van de Nederlandsche Bank en Voorzitter van de Koning Willem I Stichting), Toine Brock (TOBROCO Machines), Rob Baan (Koppert Cress) en Frans van Houten (Koninklijke Philips)