67 jobs op helling bij Etap Lighting in Malle

Verlichtingsspecialist Etap Lighting kondigt herstructurering aan in Malle. Hierdoor staan 67 banen op de helling. Tegelijk wordt in ontwikkeling van nieuwe LED-producten geïnvesteerd.

Trefwoorden: #economie, #etap, #etap lighting, #herstructurering, #ontslagen, #verlichting

Lees verder

HR

( Foto: Etap )

ENGINEERINGNET.BE - "Als toeleverancier voor de bouw van voornamelijk kantoor- en industriële gebouwen werden wij zwaar getroffen door de economische crisis", meldt de verlichtingsfabrikant Etap in Malle. "We zien ons verplicht de omzetverwachting bij te stellen en de kostenstructuur aan te passen teneinde verliezen te vermijden."

Door de reorganisatie staan 67 van de 341 arbeidsplaatsen op de helling, meldt het bedrijf. "We volgen hierbij de wettelijk voorziene procedure en trachten een voor alle betrokken partijen aanvaardbare oplossing uit te werken."

"Met de structuuraanpassing willen we vooral een goede basis creëren voor verdere groei. Daarom streven we naar een afslanking die tegelijkertijd de slagkracht verhoogt."

Etap werkt momenteel volop aan de overgang van de klassieke fluorescentie- naar de modernere ledverlichting. Het had daarvoor al een investeringsprogramma lopen, met onder meer een compleet nieuwe bedrijfssoftware. Aan de geplande vernieuwingen in het machinepark te Malle wordt niet geraakt.

"De organisatie voor de ontwikkeling van nieuwe led-producten en lichtregelsystemen blijft op volle capaciteit om de productinnovatie op snelheid te houden", aldus nog Etap in een persmededeling.


ACHTERGROND
Etap Lighting, opgericht in 1948, is als Belgische specialist in functionele verlichting, noodverlichting en lichtregelsystemen actief in negen Europese landen met een eigen verkoopvestiging. Het bedrijf heeft wereldwijd in meerdere landen distributieovereenkomsten. Etap stelt 341 medewerkers te werk in de Belgische vestiging te Malle. Buiten België heeft het 100 eigen medewerkers.

Het bedrijf realiseert nagenoeg de helft van zijn omzet met producten die op maat van de klant zijn ontworpen en geproduceerd. Het combineert de verlichtingsproducten met eigen systemen voor de regeling van de verlichting en het beheer van de verlichtingsinstallatie.