Orange Belgium en Telenet beëindigen Full MVNO-contract

Klanten die momenteel gebruik maken van het Orange Belgium netwerk zullen geleidelijk gemigreerd worden naar BASE, meldt Telenet. Dat zijn beide bedrijven overeengekomen.

Trefwoorden: #Full MVNO-contract, #John Porter, #mobiele telefonie, #Mobistar, #Orange, #Telenet

Lees verder

Techniek

( Foto: Telenet, ceo John Porter )

ENGINEERINGNET.BE - Orange Belgium en Telenet zijn het eens geworden over de voorwaarden van de toekomstige beëindiging van hun Full MVNO-contract. Dit Mobile Virtual Network Operator-contract geeft dat Telenet toegang tot het netwerk van Orange Belgium.

Mobistar - nu Orange Belgium - sloot zijn eerste MVNO-overeenkomst met Telenet af in 2006. Het huidige contract loopt tot 31 december 2018, maar wordt niet verlengd. In februari 2016 heeft Telenet namelijk Base overgenomen, dat over een eigen mobiel netwerk beschikt.

"Telenet klanten die momenteel gebruik maken van het Orange Belgium netwerk zullen geleidelijk gemigreerd worden naar het Base-netwerk, wanneer wij de uitbreiding van bereik en capaciteit voldoende vinden", laat de operator weten. De Mechelaars betalen aan Orange een bedrag van ten minste 150 miljoen euro voor de periode tot en met 2018. Het uiteindelijke bedrag kan stijgen, mocht het gebruik van het netwerk hoger liggen dan voorzien.

De overeenkomst regelt ook alle uitstaande juridische disputen tussen beide partijen, inclusief het geschil over de facturatie onder het Full MVNO-contact. Orange van zijn kant garandeert dat Telenet-klanten op zijn netwerk ook van alle upgrades zullen blijven genieten, tot ze gemigreerd zijn naar Base.