Thomas More herlanceert postgraduaat Lastechnologie

Thomas More-hogeschool neemt opnieuw draad op van postgraduaat Lastechnologie. "Wie een offerte voor laswerk wil uitschrijven, zal over gekwalificeerd personeel moeten beschikken".

Trefwoorden: #de nayer, #lasopleiding, #lassen, #lastechnoloog, #opleiding, #postgraduaat, #Thomas More

Lees verder

HR

( Foto: GRT Gaz )

ENGINEERINGNET.BE - Het beroep van lasser snijdt doorheen alle sectoren. Zo zijn ze nodig in bijvoorbeeld de bouw, de automobielindustrie, de chemische en petrochemische industrie, om nog maar te zwijgen over spoorwegen, boorplatformen en de lucht- en ruimtevaart.

Maar lassers - een vooral hoogopgeleide lastechnologen - blijven moeilijk te vinden in België, stelt de Thomas More-hogeschool: "Niet alleen het lassen zelf is vakwerk van hoog niveau, het hele proces van ontwerp over uitvoering tot kwaliteitscontrole is steeds meer onderworpen aan Europese en internationale normen die lascoördinatie als een must beschouwen."

De hogeschool neemt daarom op zijn campus De Nayer opnieuw de draad op van het postgraduaat Lastechnologie, een leertraject van 6 maanden dat uniek is in Vlaanderen en een internationaal erkend diploma oplevert.

“Met de invoering van een nieuwe Europese norm in 2014 is het meer dan ooit opportuun om deze opleiding te volgen”, zegt coördinator Marijn Casteels. “Een bedrijf dat nu en in de toekomst een offerte voor laswerk wil uitschrijven, zal over laspersoneel met de gepaste opleiding moeten beschikken, de vraag zal alleen maar toenemen.”

Mooi meegenomen is de wereldwijde erkenning van het IWT-diploma. “De opleiding is een ideale springplank naar een internationale carrière”, zegt Casteels. “We richten ons vooral op professionele bachelors. Dit postgraduaat geeft hen de kans om op een half jaar tijd deze kwalificatie te behalen."


CONTACT
Marijn Casteels, opleidingscoördinator, marijn.casteels@thomasmore.be,
T 0498 85 84 10.