NRB behaalt ISO27001-certificatie

ICT-dienstenleverancier NRB is vanaf nu gecertificeerd volgens de ISO27001-norm, de internationale standaard voor informatie-beveiliging.

Trefwoorden: #certificatie, #Emmanuelle Lhermitte, #ISO9001, #ISO27001, #normen, #NRB, #richtlijnen

Lees verder

Techniek

( Foto: NRB - Emmanuelle Lhermitte )

ENGINEERINGNET.BE - Na een succesvolle doorlichting door LRQA (Lloyd's Register Quality Assurance), de internationaal erkende certificatie-organisatie, behaalde NRB de ISO27001-certificatie.

De ISO27001-certificatie is een geheel van richtlijnen voor het opzetten van een consistent en proactief systeem voor de beveiliging van de bedrijfsinformatie.

Emmanuelle Lhermitte, director quality & risk management bij NRB: “Voor ons, als provider van ICT-outsourcingsdiensten die ook instaat voor het beheer van de systemen, de toepassingen en de gegevens van zijn klanten, kan de betekenis van dit kwaliteitslabel niet onderschat worden.”

Bescherming van waardevolle gegevens is een topprioriteit geworden, zeker in tijden waar cybercriminaliteit elke dag het nieuws haalt met nieuwe technieken in het domein van hacking, social engineering, ransom- en andere malware.

Met deze certificering bewijst NRB dat het over de juiste infrastructuur, processen en competenties beschikt om een robuust systeem voor de beveiliging van bedrijfsinformatie op te zetten, niet alleen intern maar ook voor onze klanten.

Het bedrijf biedt ook via zijn consultingafdeling aan om andere bedrijven en publieke organisaties te begeleiden naar diezelfde ISO27001-certificatie.

Hiervoor werd een partnership opgezet met de PECB (Professional Evaluation and Certification Board) en zijn dienstenaanbod verrijkt met ISRM of Information Security and Risk Management Trainings.

Philippe Wanson, lid van de ISRM practice en PECB-gecertificeerd trainer richt sessies in waarin ‘trainer’-kandidaten opgeleid kunnen worden om hun organisatie te begeleiden bij het opzetten van hun informatiebeveiligingssysteem.

Naast deze nieuwe certificering werd trouwens recentelijk de ISO9001-certificatie volgens de nieuwe 2015-versie van de norm vernieuwd. Deze norm focust voornamelijk op het kwaliteitsbeheersysteem van de organisatie.