Real Impact Analytics haalt 12 miljoen euro op in eerste financieringsronde

Real Impact Analytics, een innovatieve startup in telecom big data-applicaties, kondigt de sluiting van een investeringsronde van 12 miljoen euro aan.

Trefwoorden: #Gimv, #investering, #Loic Jacobs van Merlen, #Real Analytics Analytics, #Sébastien Deletaille

Lees verder

Techniek

( Foto: Real Impact Analysis )

ENGINEERINGNET.BE - Deze investeringsronde werd geleid door kapitaalfondsen van Fortino Capital, Endeit Capital en Gimv, via haar Gimv Arkiv Tech Fund II.

Deze Serie A financiering zal Real Impact Analytics toestaan om de reuzen van de sector verder uit te dagen met hun catalogus van big data-applicaties.

Als één van de snelst groeiende Europese startups, heeft het bedrijf zijn omzet en teamgrootte elk jaar meer dan verdubbeld (nu 120+) sinds de oprichting in 2009. De startup werkt reeds samen met vijf telecomoperatoren uit de top tien en heeft vijf kantoren verspreid over de hele wereld.

Deze eerste ronde van externe financiering zal de onderneming in staat stellen om haar groei voort te zetten en voldoende middelen bezorgen om giganten zoals SAS en IBM verder uit te dagen.

Als één van de grootste en meest succesvolle fondsen in Europa, is Gimv een belangrijke troef voor de toekomstige groei van Real Impact Analytics. Het fonds belegt in bedrijven die inspelen op de veranderende behoeften van de consument met een sterke visie op wat en hoe de consumenten kopen.

Sébastien Deletaille, medeoprichter en CEO van Real Impact Analytics: “We vinden niet dat het kan dat analytics alleen ten goede komt aan de bevoorrechte experts. We hebben bereikt waar geen enkel ander bedrijf reeds in geslaagd is, namelijk de ontwikkeling en de werkelijke integratie van big data-applicaties in de dagelijkse realiteit van de grote telecomoperatoren.”

Loic Jacobs van Merlen, medeoprichter en CCO van Real Impact Analytics: “De markt voor big data-applicaties is een van de snelst groeiende sectoren. Om te overleven moeten telecomoperatoren dringend hun organisatie besturen op basis van inzichten uit data.”