Novosanis ontvangt VLAIO-subsidie van 250.000 euro

VLAIO heeft aangekondigd dat het een subsidie van 250.000 euro toekent voor onderzoek en ontwikkeling van LYO-ID aan de spin-off van de UAntwerpen, Novosanis.

Trefwoorden: #gevriesdroogde vaccins, #intradermale injecties, #LYO-ID, #Novosanis, #spin-off, #subsidie, #UAntwerpen, #VAX ID, #Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, #VLAIO

Lees verder

Techniek

( Foto: Novosanis - Koen Beyers )

ENGINEERINGNET.BE - Novosanis gaat de subsidie gebruiken voor onderzoek en ontwikkeling van LYO-ID, een gebruiker- & patiëntvriendelijk intradermaal injectietoestel geschikt voor gevriesdroogde geneesmiddelen.

De onderneming heeft de ontwikkeling van dit toestel gestart, met als basis het eerder ontwikkelde VAX-ID toestel. Het nieuwe toestel is geschikt voor het verbeteren van intradermale injectie van gevriesdroogde geneesmiddelen, waaronder vaccins.

Vanuit technologisch oogpunt heeft het toestel een unieke architectuur, bestaande uit twee kamers die verbonden kunnen worden en waarbij kleine volumes van zowel poeder als vloeistof gemengd worden alvorens te injecteren.

De LYO-ID zal ook accurate intradermale injecties toelaten. In combinatie met het gebruiksgemak zal het toestel fouten voorkomen, die momenteel een risico vormen bij intradermale injecties.

Bovendien kunnen gevriesdroogde vaccins opgeslagen en verzonden worden op kamertemperatuur waardoor er kosten bespaard worden bij de koude keten.

Koen Beyers, directeur onderzoek en ontwikkeling bij Novosanis: “Wij zijn trots om deze subsidie van VLAIO te mogen ontvangen. Daardoor kunnen we onze positie als innovator op het gebied van medische toestellen voor behandeling en preventie van infectieziektes en oncologie versterken.”


Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) was voorheen bekend als Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT).