Samenwerking voor ontwikkeling van eiwitrijke voeding opgestart

NIZO food research, Koninklijke FrieslandCampina, Ruitenberg Ingredients en SONAC starten onder de naam TAPAS een samenwerking voor de ontwikkeling van eiwitrijke voeding.

Trefwoorden: #eiwitrijke voeding, #FrieslandCampina, #NIZO food research, #Ruitenberg Ingredients, #SONAC, #TAPAS

Lees verder

Techniek

( Foto: FrieslandCampina )

ENGINEERINGNET.NL - Met dit initiatief spelen ze in op de toenemende wereldwijde vraag naar producten met een hoog eiwitgehalte.

De wereldbevolking groeit en wereldwijd neemt de vraag naar eiwitrijke voeding toe. Eiwitten zijn cruciaal in een gezond en evenwichtig dieet. Daarnaast hebben groepen als ouderen, ziekenhuispatiënten en sporters behoefte aan producten met een hoog gehalte aan eiwitten.

In deze behoefte kan worden voorzien met een goede combinatie van plantaardige en dierlijke eiwitten en door beter en efficiënter gebruik te maken van de beschikbare eiwitten. Het TAPAS consortium gaat hiervoor innovatieve oplossingen bieden.

De vier bedrijven brengen vanuit verschillende hoeken kennis en expertise in:

  • NIZO food research op het gebied van eiwitten en product/proces-interacties,
  • Koninklijke FrieslandCampina, dat verschillende productielocaties heeft in de Oostelijke provincies en een innovatiecentrum in Wageningen met zijn specifieke zuivelkennis,
  • Ruitenberg op het gebied van plantaardige eiwitten voor de vegetarische industrie,
  • SONAC op het gebied van (op dierlijke bijproducten ontwikkelde) functionele eiwitten voor de vleesindustrie.

De samenwerking wordt ondersteund vanuit het Operationeel Programma Oost-Nederland, een gezamenlijk programma van de provincies Overijssel en Gelderland, de stedelijke netwerken Zwolle, Kampen Netwerkstad, Stedendriehoek, Netwerkstad Twente, Regio De Vallei en Stadsregio Arnhem Nijmegen.

Het programma heeft betrekking op activiteiten die medegefinancierd worden uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.