FrieslandCampina leent 150 miljoen bij EIB voor R&D

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft aan FrieslandCampina een lening van 150 miljoen euro toegekend voor de R&D-activiteiten van dit bedrijf in Europa.

Trefwoorden: #EIB, #Europese Investeringsbank, #FrieslandCampina, #innovatiecentrum, #lening, #R&D

Lees verder

Techniek

( Foto: FrieslandCampina )

ENGINEERINGNET.NL - Het is de eerste keer dat de Europese Investeringsbank (EIB) een lening verstrekt aan een bedrijf in de Nederlandse agrarische sector.

De geschiedenis van FrieslandCampina gaat terug tot 1871. Inmiddels is het bedrijf door middel van fusies één van ’s werelds grootste bedrijven in zijn soort en is het actief in meer dan honderd landen.

Het bedrijf is in handen van een coöperatie met dezelfde naam. De transactie met de EIB ondersteunt de innovatiekracht van het bedrijf, waardoor het zijn toonaangevende positie in een concurrerende markt kan verstevigen.

Vice-President van de EIB Pim van Ballekom: ‘Melk en melkproducten staan centraal in de voeding van veel mensen en het belang van R&D betreffende de producten die zij consumeren mag niet worden onder­schat.’

Hein Schumacher, CFO van Koninklijke FrieslandCampina: ‘Deze lening biedt ons de gele­genheid om onze Europese activiteiten op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en innovatie onder gunstige voorwaarden te financieren.

Deze activiteiten worden voornamelijk uitgevoerd in ons innovatie­centrum in Wageningen, waar ruim 300 R&D-medewerkers in verschillende disciplines en uit alle delen van de wereld samenwerken om het potentieel van melk als voedingsmiddel te benutten.’


Op de foto:
Vice-President van de EIB Pim van Ballekom en Hein Schumacher, CFO van Koninklijke FrieslandCampina.