Nieuwe vakbeurs Automation in Packaging en Logistics in Brabanthallen

Beursinrichter Easyfairs pikt in op groeiende succes van e-commerce en lanceert nieuwe vakbeurs Automation "als verbindende factor tussen verpakking, intern transport en distributie".

Trefwoorden: #Brabanthallen, #distributie, #e-commerce, #logistiek, #vakbeurs, #verpakking

Lees verder

Nieuws

( Foto: Easyfairs )

ENGINEERINGNET.NL - In het kielzog van het groeiende succes van e-commerce steken ook de fabrikanten van logistieke automatiseringssystemen over de hele wereld een tandje bij. Hun uitdaging is dat e-commerce nieuwe eisen stelt aan de logistieke processen, zoals snellere warehousing, automatische systemen voor material handling (zoals AGV's of robots) en flexibele, snel omstelbare verpakkingsmachines.

Dat vereist een extra ontwikkelingsinspanning van de logistieke systeemintegrators, willen ze geen marktaandeel verliezen: e-commerce is voor hen wat de cloud is voor de IT-ontwikkelaars en de collaboratieve robots zijn voor de industrial engineering: een beloftevolle groeimarkt waar ze hun hoop op hebben gesteld om de komende jaren extra omzet te genereren.

Dat is de inrichters van vakbeurzen niet ontgaan. Easyfairs speelt alvast op deze evolutie in door een nieuwe vakbeurs in de markt te zetten: Automation 2017. Dit platform vindt gelijktijdig met twee andere beurzen plaats: Empack en het ook al nieuwe Logistics & Distribution.

"Automation in Packaging en Logistics is de verbindende factor tussen het verpakkingsproces en de interne logistiek en distributie", zegt Easyfairs in een mededeling.

"De ontwikkelingen in de logistieke en verpakkingssectoren gaan razendsnel en versterken elkaar. De voorkeur van de consument moet worden gewonnen met de verpakking en aan de individuele wensen voor levering en ontvangst worden voldaan. Dit alles dient te snel te gebeuren tegen zo laag mogelijk (maatschappelijke) kosten om de concurrentie voor te zijn".

Wat brengt Automation in Packaging en Logistics? Easyfairs: "De laatste innovaties en mogelijkheden in en kennis over duurzame materialen, efficiëntere verpakkingsmachines, smart warehousing, material handling, e-logistics, city logistics, express delivery, reverse logistics en IT solutions".


Automation, Empack, Logistics & Distribution, 5 en 6 april 2017, Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch