Ingenieurs ontwikkelen SaaS-platform voor «drone management»

2016 is de start geworden van het dronetijdperk in België. Vanaf dit jaar is professioneel vliegen met drones mogelijk. De toepassingen zijn ontelbaar.

Trefwoorden: #DronePort, #drones, #Idronect, #SaaS-platform

Lees verder

Magazine

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - Er wordt binnen deze sector dan ook een exponentiële groei verwacht. De ingenieurs Tom Verbruggen en Chris De Rouck van start-up Idronect ontwikkelden er een beheersplatform voor.

De cijfers die de betrokken stakeholders in het vooruitzicht stellen, zijn indrukwekkend. Zo zou de drone-industrie in België op korte termijn al goed zijn voor ongeveer 2.000 arbeidsplaatsen. Maar voor het zover zal zijn, stroomt er nog heel wat water onder de brug. Er stellen zich namelijk niet te onderschatten uitdagingen op vlak van veiligheid, privacy en administratie.

Het is op dat vlak dat de twee oprichters van de Belgische start-up Idronect - ingenieur-piloot Tom Verbruggen en software-ingenieur Chris De Rouck - meerwaarde willen toevoegen aan de markt. Zij ontwikkelden een SaaS-platform waarmee drone-gebruikers vooraf alle nodige procedures kunnen regelen: de piloten beheren er hun drones mee en vragen de vluchten aan; portalen plannen er hun vliegverkeer en tracken de drones in realtime; de overheid van zijn kant beoordeelt de vluchtaanvragen en levert de goedkeuringen af met een enkele muisklik.

«Bovendien is ons platform het enige dat nu al volledig operationeel is.» Het werd bovendien in nauwe samenwerking met het Directoraat-Generaal Luchtvaart ontwikkeld. De sart-up huist op de DronePort Brustem, een cluster die is opgericht om de samenwerking van software-, hardware-en dienstenbedrijven van de drone-technologie te faciliteren.

Commerciële vluchten vanaf lente
Voormalig minister Jacqueline Gallant (MR) heeft in haar nieuwe KB voorzien dat het gebruik van drones toegelaten wordt tot op 10 meter voor persoonlijk gebruik en tot op 90 meter voor professioneel gebruik.

«Concreet betekent dit dat vluchten binnen het gezichtsveld toegelaten worden», licht CEO Tom Verbruggen, toe. «Voor sectoren als landbouw, onderhoud en beveiliging betekent dit Koninklijk Besluit een waaier aan mogelijkheden en 2.000 extra arbeidsplaatsen op korte termijn.

Voor het Directoraat-Generaal Luchtvaart hebben we het dan vooral over een niet te onderschatten berg extra administratie en communicatie met mensen voor wie luchtvaart nog nieuw is. Voor de drone-piloten zelf en voor de andere bevoegde instanties die de vluchten moeten vergunnen - zoals de steden en gemeenten - geldt trouwens precies hetzelfde.»

Dagelijkse praktijk
Idronect streefde er bij zijn ontwikkeling vooral naar om het flight management intuïtief en veilig te maken voor iedereen. Zo kunnen de autoriteiten eenvoudig en snel een vlucht goedkeuren en vergunnen.

«Daarbij wordt de input tijdens het administratieve proces voor het Directoraat-Generaal Luchtvaart zeer helder en correct. Dat zal het aantal foutieve aanvragen tot nul herleiden. Wat op het bureau van DGLV terecht komt zal duidelijk gelabeld zijn, waardoor de administratie direct weet welke actie nodig is.»

Een concreet voorbeeld: als een professionele dronebestuurder een activiteit met een ‘hoog risico’ wil gaan uitoefenen (zoals het overvliegen van grote menigtes) moet een specifiek dossier naar het DGLV gestuurd worden. Het digitale platform automatiseert dit proces, stelt onmiddellijk de juiste vragen aan de piloot, brengt de veiligheidsrisico’s in kaart en zorgt ervoor dat het dossier direct op de juiste manier zichtbaar wordt in de softwaretool die DGLV gebruikt.

Erika Billen, drone specialiste bij DGLV, reageert alvast enthousiast: «Initiatieven zoals dit maken het voor het Directoraat-Generaal Luchtvaart een stuk eenvoudiger om de doorbraak van drones in België een extra duwtje in de rug te geven. We zijn blij dat we kunnen laten zien dat Belgische bedrijven en de Belgische overheid samen durven zorgen voor innovatie, en daarin zelfs internationaal het voortouw nemen.»

Realtime geofencing
Dat er een en ander te gebeuren staat, moge duidelijk zijn. Voor bijvoorbeeld de procesindustrie - met zijn talloze (petro)chemische installaties die nog digitaal in kaart moeten gebracht worden - kan het inschakelen van drones gepaard gaan met stevige kostenbesparingen.

Idem voor het onderhoud van die vaak uit de zeventiger jaren stammende installaties: op termijn kunnen drones inspectietaken op grote hoogte perfect overnemen. Zonder risicopremies. Dat de nieuwe regelgeving een rits drone-initiatieven in het kielzog zal voeren, blijkt nu al uit het groeiende dienstenaanbod. Bijvoorbeeld op technische vakbeurzen duiken elk jaar meer aanbieders op.

Toch is ook voor de industriële gebruiker enige voorzichtigheid niet misplaatst. De opmars van commerciële dronevluchten zorgt er namelijk voor dat er plots heel wat nieuwe spelers in ons luchtruim komen die vaak geen link hebben met de traditionele luchtvaart. Dat kan extra risico's inhouden voor de strenge veiligheidsaspecten in veel productiebedrijven, en zeker in de (petro)chemie.

«Het is duidelijk dat we met ons platform een belangrijke rol willen spelen in de groei van de drone-economie in België. We zien die rol enerzijds op administratief vlak in het vereenvoudigen van de processen en anderzijds op vlak van veiligheid», aldus Verbruggen.

«Daarom hebben we ook realtime tracking en geofencing mogelijk gemaakt: als een drone afwijkt van zijn initieel goedgekeurde parcours, wordt er automatisch alarm geslagen. Het is dan aan de bevoegde instanties om de nodige stappen te ondernemen.»

Vooruitblikken
Tom Verbruggen durft vooruit te blikken: «Goederentransport via vooraf geprogrammeerde dronevluchten blijft op dit moment nog toekomstmuziek. Door zowel op vlak van regelgeving als administratie helemaal klaar te zijn, ben ik ervan overtuigd dat we met België in poleposition liggen om een echt ‘droneland’ te worden.

Waarom nodigen we spelers zoals Amazon niet uit om in België te komen experimenteren? Wij willen met ons platform alvast betekenen voor de drone-industrie wat Google was voor de bibliotheken: vergeet papier en win een zee van tijd, ook in de lucht.» (foto's: Idronect, Amazon)
door Bert Belmans, Engineeringnet

Kader: Kapers op de kust
Idronect mag dan al een pioniersrol claimen in de drone-economie, er zijn kapitaalkrachtige kapers op de kust.

De gespecialiseerde website drones.nl maakt melding van verschillende vergelijkbare ontwikkelingsprojecten: «Zo werkt Airware vanuit San Francisco in samenwerking met NASA aan een luchtverkeerssysteem voor commerciële dronevluchten.

Ook presenteerde Nokia in Dubai een verkeerssysteem dat werkt via de LTE-band. De grote vraag blijft of ieder land (of regio) een eigen systeem gaat gebruiken of dat er uiteindelijk één centraal systeem komt voor (commerciële) dronevluchten wereldwijd.»