Rollon: railsysteem met zevende as voor robots slaat aan

Duits producent van lineaire assen en geleidingen Rollon voorspelt uitstekende resultaten voor 2016. "Een groot succes is het railsysteem voor robots van het overgenomen Tecno Center".

Trefwoorden: #geleidingen, #Hegra Linear, #robot, #rollon, #Tecno Center

Lees verder

Nieuws

( Foto: Rollon )

ENGINEERINGNET.NL - Halfweg het boekjaar maakt Rollon de balans op na een aantal belangrijke overnames in 2015. Door de acquisities kwam er een stevige uitbreiding van het verkoopsnetwerk en het productassortiment.

Dat leidde alvast tot een gestegen omzet: 15% voor de hele Duitse groep uit Dusseldorf, en 15% voor de Benelux-regio en de Duitssprekende landen in de EU.

De overname van Hegra Linear GmbH in september 2015 bevindt zich naar verluidt nog in de integratiefase, maar dankzij de inlijving van het in Turijn gevestigde Tecno Center blijkt de verkoop in het segment van de zware industriële geleidingen alvast toegenomen te zijn met meer dan 40 procent.

"Een groot succes is het railsysteem voor robots, dat we in april van dit jaar op de Hannover Messe toonden, claimt de producent. Dit systeem kan modulair opgebouwd worden met behulp van assen en geleidingen van Tecno Center die speciaal ontwikkeld zijn voor zware belasting. Dankzij het railsysteem kunnen bewegingen van robots met een zevende as uitgebreid worden en wordt eveneens de actieradius van een robot vergroot.

Algemeen directeur Rüdiger Knevels denkt dat de groei in 2017 alleen nog maar verder toeneemt: "We verwachten dat we in 2017 en 2018 wederom een jaarlijkse groeipercentage mogen noteren die in de dubbele cijfers gaat lopen. Nederland zal daarbij onze speciale aandacht krijgen, omdat het een van onze belangrijkste afzetmarkten in Europa is. We willen er onder meer investeren in een verdere optimalisering van onze dienstverlening."


ACHTERGROND
Rollon is in 1998 opgericht in het Nederlandse Zevenaar als dochterbedrijf van het Duitse Rollon. Een deel van de productie vindt plaats in de hoofdvestiging van de groep in Italië en een deel in het hoofdkantoor in Düsseldorf, waar ook de constructie, montage en afwerking plaatstvinden.