Easyfairs neemt alweer Nederlandse vakbeurs over: World Water Works

Er lijkt geen einde te komen aan overnamehonger van Belgisch beursinrichter Easyfairs: na het Nederlandse Evenementenhal neemt het ook het waterbouwkundige World Water Works over.

Trefwoorden: #de Tank Storage, #Dry Cargo, #easyfairs, #esc international, #onderhoud, #Pumps & Valves, #Solids, #StocExpo, #Transport & Logistics, #vakbeurs, #vakbeurzen, #waterbouwkunde, #world water works

Lees verder

nieuws

( Foto: Sleurs, baggerportiek Antwerpse Amoras-project )

ENGINEERINGNET.NL - Met de overname van Evenementenhal begin augustus van dit jaar realiseerde Easyfairs zijn grootste overname ooit (zie leestip onderaan). In één klap deinde zijn portefeuille uit van 113 naar 200 vakbeurzen en events, verspreid over 19 landen. Daar komt luttele maanden later al een nieuwe acquisitie bij: die van de waterbouwkundige World Water Works Conference and Exhibition van ESC International.

World Water Works ontstond destijds uit de uitbreidings- en onderhoudsproblematiek van de Westerschelde, het deltagebied dat ook de havens van Antwerpen en Rotterdam herbergt. Oprichter Rein van Vliet: “De ecologische problemen, het onderhoud en de bevaarbaarheid van waterwegen, de ontwikkelingen van de havens en hun infrastructuur, de schaalvergroting van schepen en de toenemende dreiging op overstromingen zijn mondiale problematieken en vragen om een internationale ontmoetingsplaats.”

Na Nederland waagde organisator ESC zich vorig jaar voor de eerste maal aan een editie in Antwerpen, een initiatief dat er mogelijk toe bijdroeg dat het in het vizier van het op overnames beluste Easyfairs kwam.

Voor de Belgische inrichter is World Water Works ongetwijfeld een waardevolle en gerichte toevoeging aan zijn bestaande portfolio dat wereldwijd havenregio's bedient met evenementen zoals StocExpo, Tank Storage, Dry Cargo, Pumps & Valves, Transport & Logistics en de Europese Solids-vakbeurzen.

Cornelien Baijens, Managing Director van Easyfairs Netherlands: “We zijn ervan overtuigd dat we World Water Works snel kunnen uitbouwen tot een toonaangevend internationaal evenement.” Easyfairs kan er alvast zijn internationale netwerk voor inschakelen.


ACHTERGROND
De volgende editie van World Water Works vindt plaats op 29 en 30 mei 2017 in Amsterdam RAI. De vakbeurs brengt een aanbod voor technieken voor het onderhoud en de aanleg van havens en vaarwegen, droge- en natte infrastructurele voorzieningen, bescherming van het achterland en brug, sluis- en tunnelbouw.