Telenet versnelt modernisering van zijn mobiel netwerk

Het telecombedrijf Telenet tekende onlangs een contract met de joint venture ENGIE Fabricom - ZTE - PTM Group voor de modernisering van het bestaande Base-netwerk aan tegen 2018.

Trefwoorden: #BASE, #ENGIE Fabricom, #investeren, #mobiel netwerk, #modernisering, #Telenet, #ZTE

Lees verder

Techniek

( Foto: ENGIE Fabricom )

ENGINEERINGNET.BE - Op 20 april 2015 onthulde Telenet al zijn ambitie op het gebied van mobiele telefonie door 1,3 miljard euro te betalen voor BASE.

Als het rekening houdt met een nog sterker toenemend verbruik van mobiele data en met de migratie van meer dan 1 miljoen mobiele klanten naar het BASE netwerk tegen 2018, moet Telenet belangrijke investeringen doen in dit mobiele netwerk.

De joint venture, onder leiding van ENGIE Fabricom, is verantwoordelijk voor het moderniseren van 3.000 bestaande installaties van het netwerk (totale scope, project organisatie, engineering, leveringen, uitvoering en as-built). In Brussel zal TecICT de volledige dienstverlening uitvoeren voor Telenet.

De moderniseringsfase van het netwerk startte op 22 augustus 2016 in Limburg en Oost-Vlaanderen, met de update van een honderdtal mobiele sites. De werken zullen duren tot het voorjaar van 2018.

Naast de modernisering van het netwerk heeft Telenet al aangegeven dat het tegen 2020 zo'n 800 tot 1.000 nieuwe mobiele sites wil bouwen. Ook die werken zullen in de komende weken van start gaan.