Frédéric Druck wordt nieuwe Secretaris-generaal van Bio.be

De Belgische biotechfederatie Bio.be (essenscia) heeft Frédéric Druck aangeduid als nieuwe Secretaris-generaal. Hij volgt in deze functie Cathy Plasman op.

Trefwoorden: #Bio.be, #biopharma, #biotech, #essenscia, #Frédéric Druck

Lees verder

HR

( Foto: essenscia - Frédéric Druck )

ENGINEERINGNET.BE - Frédéric Druck begon zijn loopbaan als assistent aan de Brusselse universiteit ULB waar hij een masterdiploma Journalistiek en Communicatie behaalde.

Vervolgens had hij verschillende verantwoordelijke functies binnen werkgeversfederaties als UPEDI en Federgon. In de loop van zijn carrière bouwde hij ook een ruime ervaring op in de biofarmaceutische sector.

Zo was hij pr-manager bij Merck, Sharp & Dohme en directeur van het departement Medical & Healthcare bij het internationale pr-bureau Interel. In 2007 ging hij aan de slag bij BioWin, de Waalse competitiviteitspool die ondernemingen, onderzoekscentra en kennisinstellingen samenbrengt rond biotech en gezondheid.

Daar was hij verantwoordelijk voor de communicatie en de ontwikkeling van de internationale relaties en partnerschappen. Hij werd adjunct-directeur-generaal in april 2014 en had ook de eindverantwoordelijkheid van het departement Vorming.

Sinds 2015 is Druck voorzitter van zowel het CEBR (Council of European BioRegions), een netwerk van 40 health clusters in Europa, als van het EDCA (European Diagnostic Clusters Alliance).


De nieuwe Secretaris-generaal aan het woord:
Frédéric Druck: “De biotech is een veelbelovende en toekomstgerichte sector. We beschikken in België over heel wat troeven: wetenschappelijk onderzoek van wereldklasse, hoogopgeleide en meertalige medewerkers en een sterke concentratie aan innoverende bedrijven. We moeten daarom alles in het werk stellen om een ondernemersvriendelijk klimaat op te bouwen dat innovatie voluit ondersteunt, zodat deze industrie zich in ons land verder kan ontwikkelen.”