Beursinrichter Easyfairs lanceert nieuwe vakbeurs: “Cleantech”

Vanwege de vele parallelen zal de nieuwe vakbeurs “Cleantech” volgend jaar tegelijkertijd met Maintenance en M+R georganiseerd worden.

Trefwoorden: #cleantech, #Cleantech 2017, #Easyfairs, #innovatie, #M+R, #Maintenance, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Easyfairs )

ENGINEERINGNET.BE - Dat de Belgische industriële wereld een grote interesse voor ‘Clean Technology’ & ‘Circular Economy’ heeft, bleek al uit de vakbeurs ‘Industry & Environment’ waar de standhouders maar liefst drieduizend bezoekers uit de meest diverse sectoren over de vloer kregen.

Omwille van de vele raakvlakken met onderhoud, leek het Easyfairs logisch om ‘Cleantech’ samen met Maintenance & M+R 2017 te organiseren.

De praktijk heeft het immers al vaak bewezen: investeren in cleantech resulteert in succesverhalen. Althans als de oplossingen juist worden geselecteerd, geïnstalleerd en... onderhouden. Maar ook met kleine ingrepen kunnen onderhoudstechnici ervoor zorgen dat de onderneming een grote stap vooruitzet om ‘clean tech’ te werken.

Ook de integratie met M+R (event voor procesinstrumentatie) is voor de hand liggend. Monitoring van waterverbruik, energie … kan immers grote besparingen en efficiëntere installaties opleveren.

John Barbier, Event Director Easyfairs: “Circulaire economie wordt een speerpuntindustrie in België. Het bundelen van lokale kennis met internationale allure wordt essentieel om onze pioniersrol op Europees en mondiaal vlak te bestendigen. Onze nieuw beurs moet dan ook de katalysator bij uitstek worden voor de verschillende communities.”

De beursinrichter mikt met de nieuwe vakbeurs op exposanten uit de community van waterbehandeling, energiewinning & alternatieve energie, valorisatie van afvalstromen, meet- en controleapparatuur, procestechnologie, lucht- en emissiebehandeling en milieu-expertise.