Voka Open Bedrijvendag 2016 in het teken van STEM

Op 2 oktober stellen bedrijven hun deuren open voor het grote publiek. Dit jaar staat de Voka Open Bedrijvendag in het teken van STEM.

Trefwoorden: #afvalverwerking, #Droneport, #Open bedrijvendag, #STEM, #Veolia, #VOKA

Lees verder

nieuws

( Foto: screenshot Voka Open Bedrijvendag )

ENGINEERINGNET.BE - Matthias Lievens, directeur van de Voka Open Bedrijvendag: “In lijn met de vorige edities verwachten we weer massa’s volk. Dat maakt ons veruit het grootste dag-evenement van Vlaanderen.”

Dit jaar staat de Voka Open Bedrijvendag in het teken van STEM. Er zijn dan ook heel wat bedrijven die laten zien hoe wetenschappelijke richtingen als wiskunde en technologie in de praktijk omgezet kunnen worden.

Zo kan het publiek bijvoorbeeld op de oude militaire luchthaven van Brustem (Sint-Truiden) een bezoek brengen aan DronePort, een bedrijvencampus in opbouw die mikt op ondernemingen die actief zijn met dronetoepassingen.

Tijdens de dag is er ook een speciale focus op de afvalverwerkende industrie. Lievens: “Zo openen we de dag samen met Vlaams minister van Economie Muyters in Veolia, waar gevaarlijk afval op een milieuvriendelijke manier herwerkt wordt tot brandstof.”