Contract voor uitbreidingsproject in Sierra Leone voor DEME

Een consortium rond DEME, de Franse bouwgroep Eiffage en dochteronderneming RMT Clemessy verwierf een contract voor de uitbreiding van de Freetown Terminal in Sierra Leone.

Trefwoorden: #Bolloré Transport & Logistics, #containerterminal, #DEME, #Freetown Terminal, #RMT Clemessy, #Sierra Leone

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - DEME zal instaan voor de grondverbetering, het opspuiten en verdichten van de nieuwe terminal, alsook voor het uitdiepen van de huidige en toekomstige containerligplaatsen.

De Freetown Terminal, die wordt beheerd door de Franse groep Bolloré Transport & Logistics, ondergaat een uitbreiding waarvoor een nieuwe, 270 meter lange kade moet worden gebouwd voor schepen met een diepgang van 13 meter.

De Bolloré-groep is van plan de totale capaciteit van de containerterminal op te trekken tot 750 000 TEU’s. De werken gingen onlangs van start en zouden in augustus 2018 voltooid zijn.

Steven Poppe, Area Director Afrika DEME: “We zijn bijzonder verheugd dat we ons eerste project in Sierra Leone hebben binnengehaald en slaan met genoegen de handen in elkaar met Eiffage en RMT Clemessy voor de verdere ontwikkeling van de Freetown Terminal.”

De totale waarde van het contract bedraagt 47 miljoen euro.