iStart alumni halen elk meer dan 1 miljoen dollar vervolgfinanciering op

Vijf alumni van het iMinds’ iStart-ondernemerschaps-werking hebben elk al meer dan één miljoen dollar vervolgfinanciering opgehaald in eerste deel 2016

Trefwoorden: #Datacamp, #financiering, #iMinds, #iStart, #MOLECUBES, #ondernemerschapswerking, #Ontoforce, #PieSync, #Seaters, #startup

Lees verder

Nieuws

( Foto: PieSync )

ENGINEERINGNET.BE - Ondanks het feit dat het aantrekken van vervolgfinanciering door jonge ondernemingen niet evident is, gaat het momenteel bijzonder hard voor vijf Vlaamse groeibedrijven die tijdens hun eerste levensjaar werden ondersteund door het iStart-ondernemerschapsprogramma van iMinds.

Datacamp, MOLECUBES, PieSync, Ontoforce en Seaters: hebben sinds begin dit jaar elk meer dan 1 miljoen dollar opgehaald om hun verdere (internationale) expansie te financieren.

Volgens Omar Mohout, die het Belgische en Europese start-uplandschap op de voet volgt, bevestigt dit de reputatie van iStart als één van de meest succesvolle acceleratieprogramma’s in Europa wat betreft het aantrekken van vervolgfinanciering.

iMinds vervoegt zo een select kransje van internationaal gelauwerde acceleratoren zoals Seedcamp, Techstars, Y Combinator en 500 Startups.

Een start-up uit de grond stampen is één ding; het aantrekken van voldoende vervolgfinanciering om die onderneming (internationaal) te laten doorgroeien blijkt in de praktijk vaak een nog groter struikelblok.

Maar voor bedrijven die uit het iStart-ondernemerschapsprogramma komen, verloopt dat alles toch een stuk makkelijker. Dat bleek vorig jaar al uit de beoordeling van het Zweedse UBI Index, na een screening van meer dan 500 universiteitsincubatoren van over de hele wereld.