Vlaams plan voor 2.500 extra elektrische laadpunten tegen 2020

"Tegen 2020 moet er in elke gemeente minstens één laadpaal staan", stelt Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein. Een spreidingsplan bepaalt hoeveel extra laadpalen er moeten komen.

Trefwoorden: #Bart Tommelein, #elektrische laadpunten, #elektrische wagens, #laadpaal, #opladen

Lees verder

Nieuws

( Foto: EVORA )

ENGINEERINGNET.BE - Het gebrek aan laadinfrastructuur voor elektrische wagens blijft een pijnpunt in Vlaanderen. Het is, samen met de beperkte actieradius, één van de drempels die het succes van de technologie in de weg staat.

Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein wil zoveel mogelijk psychologische drempels om elektrisch te rijden wegwerken. Hij lanceert een nieuw spreidingsplan, opgesteld door Eandis en Infrax, om tegen 2020 het streefcijfer van 100.000 milieuvriendelijke wagens op Vlaamse wegen te halen. Daarvan zouden er 60.000 elektrisch moeten zijn.

Daarom wil hij tegen dan 2.500 extra laadpalen geïnstalleerd zien. Dat brengt het totaal dan op 5.000 laadpunten. "In elke gemeente komt er minstens één laadpaal bij. Gemeenten bepalen uiteraard zelf waar die laadpalen komen, en of ze die via de distributienetbeheerder (Eandis of Infras, redactie) plaatsen of niet", aldus Tommelein.

"Laadpalen verdienen zichzelf sowieso terug. Dit zal de belastingbetaler niks kosten."