Orone behaalt ISO 27001 certificaat voor bescherming van gegevens

Orone Groep heeft het ISO 27001 certificaat verkregen. Deze norm garandeert de vertrouwelijkheid, de integriteit en de beschikbaarheid van gegevens, zowel binnen als buiten het bedrijf.

Trefwoorden: #documentbeveiliging, #gegevensbescherming, #ISO 27001 certificaat, #Orone, #Orone Groep

Lees verder

Techniek

( Foto: Orone - Bernard Poll )

ENGINEERINGNET.BE - Deze certificering past in het versterken van het wettelijk kader voor beveiliging van gegevens waarmee de EU de privacy van haar burgers wil beschermen.

Dit kwaliteitslabel is niet alleen een bewijs van de vooruitziende visie van Orone, dat de gegevens beheert voor tal van Europese klanten, maar vermindert ook het potentiële risico op cyberaanvallen. Deze extra bescherming wordt vooral gewaardeerd door de institutionele klanten, zoals banken.

Het ISO 27001 homologatielabel geldt overigens voor elk van hun verschillende activiteitsdomeinen: de administratieve en financiële back office, het oproepbeheer, het documentmanagement en de betalingsmethodes.

Cyberaanvallen zijn even kwaadaardig als onvoorspelbaar, en dat kan zeer ernstige gevolgen hebben. Onze samenleving wordt tegenwoordig gekenmerkt door een ononderbroken informatiestroom, en daarom moeten die persoonlijke gegevens ook met de nodige omzichtigheid gebruikt worden.

Bernard Poll, CEO van Orone: “Wij beheren een belangrijke datastroom voor verschillende klanten, goed voor meer dan 1 miljard documenten per jaar. Gezien het belang van het respect voor de privacy en persoonsgegevens en de wereldwijde dreiging van cybercriminaliteit nemen wij alle mogelijke maatregelen om de data waarover wij beschikken te beschermen. Deze ISO 27001-certificering maakt deel uit van die doelstelling.”


Over de ISO 27001 norm
ISO/IEC 27001 is een internationale norm voor organisaties die managementsystemen uitrollen voor de veiligheid van informatie (SMSI).