InnovationQuarter en Paul van Keep investeren in Tradecloud

Regionale ontwikkelings-maatschappij InnovationQuarter en Paul van Keep investeren samen in Tradecloud, een online supply chain platform voor productiebedrijven en technische groothandels.

Trefwoorden: #InnovationQuarter, #investering, #kapitaalinjectie, #Paul van Keep, #supply chain, #Tradecloud

Lees verder

Techniek

( Foto: © Angie Peralta )

ENGINEERINGNET.NL - Tradecloud zal de investering gebruiken om een leidende marktpositie in de Nederlandse maakindustrie te realiseren en om de organisatie gereed te maken voor internationale groei.

Francis Quint, Hoofd InnovationQuarter Capital: “Met deze investering kan Tradecloud zijn supply chain platform versneld uitbouwen, gebruikers succesvoller maken en internationale expansie opstarten.”

De huidige op het platform aangesloten ondernemingen bestaan enerzijds uit productiebedrijven, zoals Quooker, Van Raam fietsen, fabrikant van landbouwmachines Agrifac Machinery en Nooteboom trailers.

Anderzijds zijn dit technische groothandels, zoals Eriks, Intersafe en ES Elektro. Door realtime informatie te delen over orders, leveringen en artikelen hebben deze bedrijven een veel beter inzicht in hun keten van toeleveranciers, waardoor ze sneller kunnen reageren op marktveranderingen. Bovendien realiseren ze tot 25% minder order handling.

Het in 2013 opgerichte bedrijf is gevestigd in tech incubator YES!Delft en richt zich op het middensegment. Binnen deze B2B-markt is de onderneming het enige gestandaardiseerde supply chain platform dat als cloudoplossing wordt geleverd.


Op de foto v.l.n.r.:
Hannes Sibbel (InnovationQuarter), Johan Stinis (InnovationQuarter), Paul van Keep (informal investor), Marcel Matthijs (TradeCloud), Tonnis de Boer (TradeCloud), Cees Janssen (voorzitter Investeringscommissie InnovationQuarter), Francis Quint (InnovationQuarter)