• 22/09/2016

Rittal dakventilatoren met meer luchtdebiet en hogere beschermklasse

Rittal breidt haar gamma uit met een nieuwe generatie dakventilatoren met meer luchtdebiet en hogere beschermklasse voor een efficiënte koeling van schakelkasten.

Trefwoorden: #beschermklasse IP55, #dakventilatoren, #luchtdebiet, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Deze nieuwe generatie overtuigt niet alleen door het hogere luchtdebiet tot 1000 m³/u, maar ook door de grotere flexibiliteit, het montagegemak en de beschermklasse IP 55. Bovendien maakt de EC-technologie een energie-efficiënte en performante koeling van schakelkasten mogelijk.

Ventilatoren voor dakmontage zijn in de sturings- en schakelkastenbouw de eerste keuze wanneer de warmte in de kast langs boven naar buiten afgevoerd moet worden. Dat is bijvoorbeeld het geval bij gekoppelde schakelkasten die geen ruimte bieden voor de wandmontage van ventilatoren of die een hoger luchtdebiet nodig hebben.

Rittal breidt nu haar assortiment oplossingen voor schakelkastkoeling uit met een nieuwe generatie dakventilatoren. De nieuwe reeks heeft een modern design en een hoger luchtdebiet, dat gaat van een passieve variant voor natuurlijke koeling tot vermogensklassen van 500, 800 en 1000 m³/u.

Bij een montage-uitsparing van slechts 258 x 258 mm is het luchtdebiet maximaal. Bovendien zorgt dezelfde uniforme uitsparing voor alle vermogensklassen, voor een grote standaardisatie bij de sturings- en kastenbouwer. Een gesofisticeerde luchtgeleiding met lage drukverliezen zorgt voor een optimale efficiëntie.

De innovatieve klemmenbevestiging garandeert een maximale flexibiliteit bij de montage en demontage van de dakventilator. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, kan het vastschroeven van de klemmen langs de binnen- of buitenzijde van de kast gebeuren. Veerdrukklemmen zorgen voor een eenvoudige elektrische aansluiting, terwijl de optimale toegankelijkheid een snelle filtermatwissel mogelijk maakt.

Dankzij een ingenieus labyrintsysteem en een hoogwaardige schuimdichting vallen deze dakventilatoren inclusief filtermatten standaard binnen de IP 55-beschermklasse (vroeger IP 43). Daardoor zijn de ventilatoren voor dakmontage van Rittal ook geschikt voor toepassing in veeleisende industriële omgevingen.

EC-ventilatoren leveren maximale energie-efficiëntie vanaf een luchtdebiet van 1000 m³/u. Via de standaard geïntegreerde besturingsinterface met tacho-signaaloutput is de aansturing van de koeling mogelijk, net als de controle van ventilatortoerental en -functie.


Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.