Tractebel verwerft een meerderheidsbelang in RED

Tractebel maakt de aankoop bekend van 70% van de aandelen van RED, een adviesbureau voor ontwerpen ontwerpen van innovatieve en energiezuinige MEP services voor o.a. datacenters.

Trefwoorden: #datacenter, #ENGIE, #groene gebouwen, #ICT, #RED, #Tractebel

Lees verder

Techniek

( Foto: ENGIE )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds de oprichting in 2004, heeft RED meer dan 200 technologisch geavanceerde datacenterprojecten ontworpen, waarvan er een heleboel een nieuwe energiestandaard haalden. Hun portfolio omvat 's werelds grootste datacenteroperatoren en investeringsbanken.

Met meer dan 160 medewerkers, boekte RED in 2015 een omzet van ongeveer 12,3 miljoen euro. Het bedrijf heeft een uitgebreide lijst awards op zijn palmares. De meest opvallende op die lijst zijn: Mission Critical Engineer of the Year (2014 en 2013), Innovative Energy-Efficient Project (2013) en de MEP Innovation of the year (2013 en 2011).

Daniel Develay, Chief Executive Officer van Tractebel: "Onze investering in een hoogkwalitatief bedrijf zoals RED past perfect binnen onze visie. RED zal een blijvende bron zijn van innoverende expertise in energie-efficiënte oplossingen voor technische gebouwen. De geconsolideerde aanwezigheid van het bedrijf in belangrijke internationale regio's voornamelijk in Europa, Azië en het Midden-Oosten zal ook een sterk concurrentievoordeel toevoegen aan ons bestaande aanbod op de infrastructuurmarkt.

Ian Whitfield, Managing Director van RED: "Deze investering biedt ons bedrijf de kans een nieuwe fase te starten waarin we kunnen blijven groeien en ontwikkelen samen met onze nieuwe partner."


ACHTERGROND
Naast het hoofdkantoor in Londen, heeft RED ook internationale hubs in Dubai en Singapore, en een Global Design Centre in Manila voor de ontwikkeling van leidende softwarepakketten voor energie-efficiëntie, Building Information Modelling (BIM), technische berekeningen en tekeningen, aan een hogere snelheid dan mogelijk is met traditionele modellen.

MEP staat voor Mechanical, Electrical and Plumbing.