Imec helpt Vlaamse KMO’s bij de realisatie van slimme spiegel

Twee Vlaamse KMO’s, Group De Keyzer en Deknudt Mirrors gaan een innovatieve spiegel, ME2 Mirror (me-too), lanceren voor die personen tegelijk in voor- en achteraanzicht toont.

Trefwoorden: #Deknudt Mirrors, #Group De Keyzer, #imec, #intelligente spiegel, #ME2 Mirror

Lees verder

Techniek

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - Enkele van de uitdagingen bij het ontwerpen van de spiegel waren: de elektronica bestand maken tegen veelvuldig gebruik in zeer hoge vochtigheidsomstandigheden, een camera inbouwen die beelden in hoge kwaliteit levert onder wisselende belichting, en het complexe systeem kostenefficiënt integreren.

De ME2 Mirror is ingebouwd in een badkamermeubel met twee deuren die aan beide binnenkanten een spiegel hebben. In het linker paneel is een camera ingebouwd die zijn beeld in real-time en hoge-resolutie naar een scherm stuurt dat in de andere spiegel verwerkt zit. Zo krijgt iemand die voor de rechterspiegel staat, tegelijk ook het beeld te zien dat de camera in het linkerpaneel opneemt.

Voor de realisatie van het concept kwamen Group De Keyzer en Deknudt Mirrors terecht bij imec, dat naast zijn hoofdbezigheid als onderzoekscentrum in nano-elektronica en digitale technologie ook innovatiediensten aanbiedt aan bedrijven.